Contact
+31 20 6622455

Ma t/m vrij van 08:30 tot 18:00
Zaterdag 09:30 tot 17:30, zondag gesloten

Schäfer-Fröhlich Schiefergestein Riesling Trocken 2015

Een terroirgedreven riesling met veel diepgang en complexiteit. Het is een wijn die rustig 15 jaar mee kan en nog mooier en interessanter wordt met enkele jaren kelderrust. Een grote wijn, gemaakt met de precisie van een laser.

€27,50
€24,50 Incl. btw
 In winkelwagen
Schrijf een review
Nog geen beoordeling

Deze wijn ging vroeger als ‘Felseneck’ door het leven en was vernoemd naar de wijngaard waaruit de druiven afkomstig zijn. Toen de gelijknamige Grosses Gewächs van deze wijngaard geïntroduceerd werd, moest er een andere naam gekozen worden voor deze cuvée. Dat werd ‘Schiefergestein’ oftewel leisteen, de naam van het gesteente waardoor de bodem van Schäfer-Fröhlich’s beste wijngaard Felseneck gedomineerd wordt. De steile wijngaard heeft een hellingspercentage van 35-60% en ligt op 220-300 meter hoogte. Uiteraard maakte Tim in ‘dream vintage’ 2015 weer een uitmuntende Schiefergestein. De druiven werden pas in de tweede helft van oktober geoogst en waren perfect fenolisch rijp. In de neus is het alsof je de leisteen ruikt, naast roze grapefruit, kruiden zoals munt en citrusschil. Een terroirgedreven riesling met veel diepgang en complexiteit. Het is een wijn die rustig 15 jaar mee kan en nog mooier en interessanter wordt met enkele jaren kelderrust. Een grote wijn, gemaakt met de precisie van een laser, met een sympathieke prijs. Een kleine Grosses Gewächs. Voor de ongeduldigen en echte liefhebbers is er ook nog een beetje 2013 en 2014!

Kleur: Wit
Inhoud (ltr): 0,75
Druivenras(sen): Riesling
Bijzonderheden:
Beoordelingen:

Riesling (67)
 Toevoegen
Gebruik komma's om tags te scheiden.

Geen reviews gevonden...

Voor een goed werkende site maken wij gebruik van cookies. Uitsluitend voor eigen gebruik. Wijzigen kan hier: Manage cookies