Rives-Blanques

la Trilogie 2013

la Trilogie 2013
Licht
Krachtig

Limoux is in Frankrijk de enige appellation van witte wijnen, waar de vergisting  en rijping op eiken vaten verplicht gesteld is.
De topwijn van Rives Blanques heeft de naam La Trilogie. De wijn is een mix van geselecteerde vaten, die volgens de wijnmakers de interessantste assemblage is van de drie druiven toegestane rassen in Limoux: chenin blanc, chardonnay en mauzac. De uiteindelijke wijn kan dus elk jaar van samenstelling verschillen. Het maakt de wijn tegelijk tot een uitstekende illustratie van het oogstjaar en een getrouwe weergave van de kwaliteit van het kleine wijngebied en de appellation. De wisselende omstandigheden maken het niet mogelijk deze wijn elk jaar te maken om een mooie balans te krijgen met de nadruk op elegantie, subtiliteit en een voortreffelijke zuurgraad. De zoetheid van het hout voegt daaraan complexiteit toe.
Alleen perfecte druiven van elk druivenras worden apart gevinifieerd en 6-7 maanden gerijpt in Franse eiken vaten, waarvan gemiddeld 30% nieuw is. De most wordt  tweemaal per week geroerd gedurende zes maanden. Vanwege de lage opbrengst en de strenge criteria om de beste mix te maken worden maar een paar duizend flessen gemaakt.
De wijn toont zich helder goudgeel en briljant van kleur. Aroma's van een rijke melange aan geel en tropisch fruit met een ingehouden touch van vanille van de houtrijping. De wijn smaakt aangenaam volrond en zacht met genoeg opwekkende zuren. Mooie eetwijn bij visgerechten, die hoog op smaak zijn, gevogelte en bijvoorbeeld kalfsvlees. Heel goed te combineren met veel zachte kaassoorten.

Lees meer
€28,50 per stuk
  • Bij 12 stuks €26,50 per fles
Op voorraad
  • KleurWit
  • Inhoud (ltr)0,75
  • Druivenras(sen)Chenin Blanc, Chardonnay, Mauzac
  • Bijzonderheden
  • Beoordelingen

Rives-Blanques