Contact
+31 20 6622455

Ma t/m vrij van 08:30 tot 18:00
Zaterdag 09:30 tot 17:30, zondag gesloten

Ridge Vineyards Lytton Springs 2011

De diep paarsrood getinte wijn bezit een volle, zeer genuanceerde fruitige neus van bramen, frambozen, zwarte kersen en cassis. Daarbij zijn zoete kruiden, witte peper en rokerige aroma's van getoast eiken te herkennen.

  • Bij 12 stuks 5% korting
€37,95 Incl. btw
Niet op (vrije) voorraad.
Mocht u deze wijn willen bestellen, klik hier voor een voorraadcheck.
Wij lichten u zo spoedig mogelijk in.
Schrijf een review
Nog geen beoordeling
Beschikbaarheid: Vraag naar de levertijd

In 1972 maakte Ridge in Sonoma zijn eerste Lytton Springs van een wijngaard uit het begin van de 20 eeuw, in de vroege jaren '90 werden de omringende wijngaarden erbij gekocht. Er staat zinfandel aangeplant van tuim een eeuw oud en  complementaire druivenrassen, petite sirah en carignane (die doorgaans in kleine percentages in zinfandel blends worden toegepast). Na de vergisting rijpt de wijn ongeveer 14 maanden op Amerikaans eiken, waarvan een kwart nieuw is en de rest tot 4 jaar oud.. De diep paarsrood getinte wijn bezit een volle, zeer genuanceerde fruitige neus van bramen, frambozen, zwarte kersen en cassis. Daarbij zijn zoete kruiden, witte peper en rokerige aroma's van getoast eiken te herkennen. De smaak is vet en geconcentreerd met rijke tannines, en tonen van zoethout en zwarte olijven in de afdronk. Vooraf karafferen doet de wijn zeer goed. Eetwijn.

Kleur: Rood
Inhoud (ltr): 0,75
Druivenras(sen): Zinfandel, Petite Sirah, Mataro, Carignane
Bijzonderheden:
Beoordelingen:

Geen reviews gevonden...

Voor een goed werkende site maken wij gebruik van cookies. Uitsluitend voor eigen gebruik. Wijzigen kan hier: Manage cookies