Ricasoli

Ricasoli Casalferro 2007

Ricasoli Casalferro 2007
Licht
Krachtig
Het ontstaan van Casalferro is het gevolg van de ontwikkelingen bij Ricasoli gestart in de jaren 1990, toen Francesco Ricasoli het wijnbedrijf overnam en zijn onderzoek naar modernere wijnmaakmethoden begon. 

Deze wijn rechtvaardigt het idee dat terroir het best tot uitdrukking komt wanneer het typische karakter van een druivenras nieuwe eigenschappen aanneemt, die onmogelijk te repliceren zijn op andere plaatsen met dezelfde kenmerken. 

De Casalferro wordt gemaakt met merlot van één perceel waarmee de absolute top van elegantie én intensiteit wordt bereikt. De Casalferro wijngaard ligt in Gaiole in Chianti op een hoogte van 400 meter, gericht op het zuiden. Het land maakt deel uit van de geologische formatie Monte Morello. De bodem is bruin met een fijne kleistructuur, zeer krijtachtig, goed gedraineerd en tevens uitermate stenig. De wijn is gerijpt in nieuwe vaten, voor het overgrote deel van Frans eiken. Deze wijn is een excellent bewijs dat merlot in Toscane bijzonder mooie wijnen kan opleveren. Intense tonen van rood fruit en pruimen en complexe tonen van balsamico, cacao, peper en zoethout, kruidig en met een fijne tanninestructuur.
Lees meer
€48,50 per stuk
  • Bij 12 stuks €44,50 per fles
Niet op (vrije) voorraad, klik hier voor een voorraadcheck.
  • KleurRood
  • Inhoud (ltr)0,75
  • Druivenras(sen)Merlot
  • Bijzonderheden
  • BeoordelingenWine Spectator 89 punten Stephen Tanzer 91 punten

Ricasoli