Contact
+31 20 6622455

Ma t/m vrij van 08:30 tot 18:00
Zaterdag 09:30 tot 17:30, zondag gesloten

Reyneke Cornerstone 2013

De werknemers van Reyneke worden gezien als het fundament van het huis en de (Cornerstone) hoeksteen van het wijnbedrijf. Men kan geen grote wijn maken zonder goede druiven en die kan men pas oogsten als iedereen zich daar 100% voor inzet.

  • Bij 12 stuks 9% korting
€22,95 Incl. btw
 In winkelwagen
Schrijf een review
Nog geen beoordeling

De werknemers van Reyneke worden gezien als het fundament van het huis en de (Cornerstone) hoeksteen van het wijnbedrijf. Men kan geen grote wijn maken zonder goede druiven en die kan men pas oogsten als iedereen daar positief van doordrongen is. Het antwoord op de vraag, "wat de medewerkers zouden kiezen voor hun leven was?": eigen woningbezit en onderwijs voor hun kinderen. Naast de ecologische is er bij Reyneke dus deze sociaal-culturele dimensie: het Cornerstone project. Een groot deel van de Cornerstone winsten gaan nu naar de werknemers en hun gezinnen. Voor Zuid-Afrika en voor veel andere wijnregio's is dit een volstrekt unieke situatie.

Nu de wijn:
De Cornerstone is een grote wijn die eruit ziet zoals een Bordeauxblend: cabernet sauvignon, merlot en cabernet franc. De evacte samenstelling wisselt per oogstjaar. Natuurlijk ook hier enkel gebruik van eigen gisten en absoluut geen beïnvloeding door gebruik van enzymen of andere chemische hulpmiddelen. De wijn brengt 18 maanden door in Franse eiken vaten, waarvan 20% nieuw en 80% tweede- en derdejaars eiken.
De wijn presenteert zich in de neus met rood fruit van cassis, en donker zacht fruit van zwarte bessen en moerbeien. De delicaat geparfumeerde aroma's worden ondersteund door een duidelijke grafiettoon. Verse kruiden en een goede zuurgraad van de cabernet franc halen de frisheid naar voren. De balans in de diepte  en de lengte in de mond komt sterk van de merlot. Een gelaagde wijn is het resultaat met een rijpingspotentieel van 6-8 jaar vanaf het oogstjaar.

Kleur: Rood
Inhoud (ltr): 0,75
Druivenras(sen): Cabernet Sauvignon, Cabernet Franc, Merlot
Bijzonderheden: Biologisch
Beoordelingen: Robert Parker 90 punten Jancis Robinson 16+/20

Geen reviews gevonden...

Voor een goed werkende site maken wij gebruik van cookies. Uitsluitend voor eigen gebruik. Wijzigen kan hier: Manage cookies