Relatiegeschenken

Kistje Wijn Super luxe-Gerookte Zalm

Kistje Wijn Super luxe-Gerookte Zalm
Licht
Krachtig

Dit supersmakelijke kistje bevat de biologische gerookte zalm van Frank’s Smokehouse (150 gram) met twee bijpassende wijnen. De eerste wijn, de Sancerre van Guillerault-Fargette is een vriendelijke sancerre die jong al veel plezier geeft. De tweede wijn komt uit de Limoux en wordt gemaakt door Château Rives-Blanques. Een 100% chardonnay die door Jancis Robinson al meer dan eens vergeleken is met een puligny-montrachet.

GUILLERAULT SANCERRE
Een klein geheim is het domein Guillerault Fargette in Sancerre. Een familiedomein (3e generatie) dat van hun 19 hectare natuurlijk bewerkte wijngaarden, formidabele wijnen maakt. Het domein ligt midden in het historische hart van de Sancerre en de wijngaarden bestaan hier voornamelijk uit klei en kalk. De twee jonge wijnmakers Gilles Guillerault en Sébastien Fargette creeëren hier hun eigen expressie van Sancerre, een wijn die al jong heel veel plezier geeft! De wijn heeft een frisse, open aanzet met tonen van citrus en groene appel. Naast deze frisheid komt in de smaak zacht vriendelijk fruit om de hoek kijken en wordt het een smakelijk geheel. In de afdronk blijft het subtiele fruit nog lang de mond vermaken. En dat alles voor een zeer sympathieke prijs! 

RIVES-BLANQUES ODYSEE CHARDONNAY LIMOUX
De bekendste witte wijnen uit de Limoux komen van chardonnay. Zoals Jancis Robinson schreef: “Buiten de Bourgogne is Limoux waarschijnlijk het meest geschikte gebied om mooie chardonnaywijnen
te maken.” De ‘Cuvée Odyssée’ van Château Rives-Blanques werd ook door haar al vergeleken met de wijnen uit Meursault of Puligny-Montrachet: “Je zou er graag het dubbele voor hebben betaald als er Puligny op het etiket had gestaan.” Ook werd hij al eens verkozen tot beste chardonnay ter wereld bij de jaarlijkse verkiezing ‘Chardonnay du Monde’. De druiven worden handmatig geoogst en geselecteerd. Vergisting en rijping ‘sur lie’ in Franse eikenhouten vaten, waarvan 20% nieuw is. De wijn is rijk aan aroma’s van citrus, appel, ingetogen exotisch fruit en bloesem. In de smaak vinden we verder sappig citrusfruit, tonen van brioche, hazelnoot en een boterig vetje. Mooie frisheid en een goede ‘bite’. De wijn kan uitstekend rijpen. 

Lees meer
€47,95 per stuk
  • Bij 10 stuks 6% korting
Op voorraad

Relatiegeschenken