Relatiegeschenken

Kistje Ramón do Casar / Exeo Rioja

Kistje Ramón do Casar / Exeo Rioja
Licht
Krachtig
Kistje met twee spannende en avontuurlijke Spaanse wijnen, zowel in wit als rood.De wijnen tonen veel verfijning en drinkbaarheid.

De wijnen:
RAMÓN DO CASAR
Een blend van drie autochtone Galicische rassen: treixadura (80%), aangevuld met albariño en godello.
De treixadura heeft een gemiddelde zuurgraad en levert wijnen met structuur en lengte op. De albariño zorgt voor rijkere aroma’s en een iets hogere zuurgraad. De godello brengt balans, vettigheid en rondeur. De druiven worden met de hand geplukt en in kleine hoeveelheden vervoerd om het fruit niet te beschadigen. De druiven worden gekoeld vergist om aroma’s en fraîcheur te behouden. Daarna rust de wijn nog enige tijd op zijn ‘lie’, wat voor extra complexiteit en rondheid zorgt. De wijn is aromatisch, elegant en subtiel, met fruitige tonen van groene appel, limoen, ananas en perzik en een vleugje munt en eucalyptus.

EXEO LETTRAS MINÚSCULAS
Bodegas Exeo zoekt naar een maximale verfijning van de wijn, zonder verlies aan typiciteit. De druiven -tempranillo, garnacha en graciano- komen van wijngaarden van gemiddeld 25 jaar oud. De op het zuidwesten gelegen wijngaarden met kalkrijke kleibodems leveren mooi rijp, gezond fruit dat met de hand wordt geplukt. De druiven ondergaan een koude inweking van twee dagen alvorens zachtjes geperst te worden. De fermentatie vindt plaats op grote Frans eikenhouten vaten van 600 liter. Daarna rijpt de wijn nog korte tijd verder op Franse en Amerikaanse barriques. Dit alles resulteert in een moderne rioja met heerlijk fruit en een opwekkende frisheid. Het explosieve fruit krijgt dankzij het vleugje hout ook een volwassen gezicht. De wijn is mooi gestructureerd, evenwichtig en complex en heeft een flinke lengte.
Lees meer
€32,95 per stuk
  • Bij 10 stuks €29,95 per fles
Op voorraad

Relatiegeschenken