Relatiegeschenken

Kistje Patrick Piuze Chablis Terroir de Courgis/ Château Béard de la Chapelle St. Emilion

Kistje Patrick Piuze Chablis Terroir de Courgis/ Château Béard de la Chapelle St. Emilion
Licht
Krachtig
Patrick Piuze Chablis 'Terroir de Courgis':
De wijngaard van de Courgis ligt ten zuidwesten van Chablis, deels op een plateau en deels op het zuiden gericht. Hier bevat de kalkbodem een groter aandeel klei, waardoor deze wijn de meest fruitige van de Terroir-serie is. Piuze werkt uitsluitend met druiven van oude chardonnaystokken, die meer complexiteit en concentratie hebben. In dit geval is de gemiddelde leeftijd 50 jaar. Na de oogst wordt het sap gedurende vijf maanden vergist op roestvrijstalen tanks. De wijn heeft aroma’s van abrikozen en limoen. De aanzet is zuiver en fris, met limoen en groene appel, en de frisse, rijke smaak eindigt in een delicate, ziltig-stenige afdronk die lang blijft hangen.

Château Béard de la Chapelle St. Emilion Grand Cru:
De merlot (90%), cabernet franc en cabernet sauvignon die de ingrediënten van deze wijn vormen, zijn allemaal per perceel afzonderlijk verwerkt. Eerst kregen de druiven een koude inweking van 4 dagen om meer subtiele aroma’s vrij te maken. Daarna volgde de vergisting met zachte extractie door middel van overpompen en het voorzichtig onderdompelen van de hoed. In totaal bleef de wijn 3 à 4 weken in de cuves waarna een rijping van 12 maanden op eikenhout volgde, waarvan 1/3 nieuw. De merlot zorgt in de wijn voor aromatisch en complex zwart en rood fruit, soepele tannine, rondeur en een fluwelen afdronk. De cabernets geven een spicy toets en structuur en zorgen voor extra bewaarpotentieel.
In de geur is de wijn elegant en vrouwelijk, met een floraal parfum van rozen en viooltjes en daarnaast sprankelend cassis- en kersenfruit. De tannines zijn fijntjes en geven een mooie structuur aan de wijn. Bosvruchten, noten van tabak, koffie, cederhout, een vleugje frisse munt en de zijdezachte finish maken het feest compleet. Dankzij de merlot is de wijn nu al perfect op dronk. Dit is niet alleen een indrukwekkende klassieke rode Bordeaux, maar ook eentje waar je blij van wordt, waarvan een glas altijd een feest is – of dat nou bij het kerstdiner is of zomaar, uit het vuistje, al dan niet met een bijpassend kaasplankje... En dat voor een wel heel aantrekkelijke prijs. Een wijn om van te smelten!
Lees meer
€46,95 per stuk
  • Bij 10 stuks €42,95 per fles
Op voorraad

Relatiegeschenken