Relatiegeschenken

Kistje Patrick Piuze Chablis / Les Hautes Cances Cairanne

Kistje Patrick Piuze Chablis / Les Hautes Cances Cairanne
Licht
Krachtig
Voor de liefhebbers van de klassiekere Franse wijnen hebben wij dit mooie kistje samengesteld met twee producenten die tot de beste van hun streek behoren! 

De wijnen:
PATRICK PIUZE CHABLIS TERROIR DE FYE
Afkomstig van een perceel met 60 jaar oude stokken bij het dorpje Fyé, vlak onder de bekende premier cru Montée de Tonnerre. De bodem bestaat uit pure kalksteen. Master of Wine Tim Atkin roemde het ongelooflijke palet van deze wijn, de focus en de minerale grootsheid met de kalkachtige ondertoon. Eigenlijk maakt niemand dit soort unieke Chablis in de categorie village-wijnen. Honing, limoen, witte bloesem en een voortreffelijke mineralige afdronk. Patrick Piuze noemt deze wijn zelf ‘de baby Montée de Tonnerre’.

DOMAINE LES HAUTES CANCES CAIRANNE TRADITION
2012 is een uiterst geslaagd jaar in Cairanne. Jean-Marie omschrijft de wijn als volgt: “Mooi, prachtige balans, vriendelijk fruit en mooie concentratie. Daarnaast zijn de tannines erg soepel”. Eén van de sterke punten van het domein is het bezit van veel oude wijnstokken. Zelfs bij deze Tradition benadert de gemiddelde leeftijd de 50 jaar. 40% is zelfs meer dan een eeuw oud. Met een meerderheid aan grenache, wordt de cuvée gecompleteerd door syrah, mourvèdre, carignan en cinsault. Geheel biologisch. De laatste jaren heeft de Tradition misschien wel de meeste progressie geboekt, met als voorlopig hoogtepunt deze 2012. De grenache is zeldzaam diep van kleur voor dit ras en de ongefilterde wijn is bijna ondoorzichtig in het glas. De wijn is geweldig spannend in zijn geur- en smaakprofiel. Sterke aroma’s van zwart fruit van kersen, blauwe en zwarte bessen, maar ook kruiden, zoethout, drop en zoete specerijen. De smaak bezit sappig fruit en de wijn is vlezig en mineralig in de mond. De tannines zijn perfect: stevig, fijn en zoetig. Rhône-kenner en -schrijver John Livingstone is helemaal weg van deze wijn en beoordeelt hem met 4,5 ster (van de 5).  
Lees meer
€39,95 per stuk
  • Bij 10 stuks 8% korting
Niet op (vrije) voorraad, klik hier voor een voorraadcheck.

Relatiegeschenken