Relatiegeschenken

Kistje Gayda Flying Solo

Kistje Gayda Flying Solo
Licht
Krachtig

De Flying Solo wijnen van Gayda hebben als basis de grenache druif. De naam en de etiketten zijn afgeleid van de ‘Aéropostale’, een post-luchtvaartverbinding die vanaf 1918 Toulouse en Barcelona verbond, met als richtpunt voor de piloten de enorme pijnboom ‘Chemin de Moscou’ op de plek van het huidige Gayda. 

GAYDA FLYING SOLO BLANC                                                                                                              De wijn is een blend van 85% grenache blanc, aangevuld met viognier. Beide rassen worden geoogst van het kalkrijke plateau van de Minervois. De druiven worden naar biologische maatstaven geteeld en geoogst. De wijn wordt vergist op roestvrijstalen tanks en voldoet aan dezelfde hoge eisen als de wijnen van de Gayda cépage-serie. In de geur heeft hij tonen van citrusfruit en perzik. De smaak is krokant, sappig en verfijnd en in de onberispelijke afdronk heeft de wijn een opwekkend fris zuurtje. Breed inzetbaar als aperitief en niet té pikante maaltijden, heerlijk met licht vlees, vis en/of pasta.

GAYDA FLYING SOLO ROUGE                                                                                                                   De grenache noir is een sterk druivenras bij Gayda. De eerste wijn die als rode Flying Solo werd uitgebracht werd dan ook geheel van deze variëteit gemaakt. Om de wijn spannender en completer te maken, is de huidige samenstelling 3/5 deel grenache en 2/5 deel syrah, zoals in veel blends uit het Franse zuiden. Dit verhoogt onmiddellijk de intensiteit van het (rode) fruit en de aroma's in geur en smaak zijn verrijkt met wat peper en zachte specerijen. De wijn is heerlijk sappig en fris, iets voller dankzij de syrah en de tannines zijn onveranderlijk zacht. 

Lees meer
€18,50 per stuk
  • Bij 10 stuks €17,50 per fles
Op voorraad

Relatiegeschenken