Relatiegeschenken

Kistje Gayda Cépage

Kistje Gayda Cépage
Licht
Krachtig

Kistje met 2 wijnen van Gayda uit de Cépage-serie, die de meest succesvolle is van hun gamma. Naast deze viognier en grenache is er ook chardonnay, sauvignon blanc en syrah, welke overigens onderling uitgewisseld kunnen worden.

De wijnen:
GAYDA CEPAGE VIOGNIER
Samen met de Sauvignon Blanc Reserve van Casas del Bosque de meest verkochte witte wijn van ons assortiment. Ooit in 2010 bekroond door Proefschrift als ‘Beste witte wijn van Nederland’ en sindsdien heeft hij die geweldige kwaliteit vastgehouden. En misschien is 2017 daarin wel een nieuw hoogtepunt. De wijn is een blend van wijngaarden in de Roussillon en Languedoc, maar door nóg meer gebruik te maken van de wijngaarden in La Livinière, de cru van Minervois, wint de wijn aan finesse en karakter. Nog nooit toonde de wijn zoveel gelijkenissen met de wijnen uit de Noord-Rhône! De wijn heeft een boeket met limoen, perzik, abrikoos en acaciabloesem. In de smaak is de wijn elegant, breed en prachtig in balans. Complex, maar toch ongecompliceerd lekker!

GAYDA CEPAGE GRENACHE
De meest sexy rode wijn van Gayda is deze grenache. Hij komt van de uitstekende terroirs La Livinière in de Minervois (kalksteen) en Maury (schiste) in de Roussillon. Het is een pure, serieuze rode wijn met elegantie en fijn, expressief rood en zwart fruit. In de mond heeft de wijn behoorlijk wat concentratie. De grenache bouwt gewoonlijk zeer veel suikers op dat een hoog alcohol percentage tot gevolg kan hebben en de wijnen vaak te vermoeiend maakt. Hier is de frisheid behouden en de drinkbaarheid hoog. Licht gekoeld is hij eveneens niet te versmaden.

Lees meer
€21,50 per stuk
  • Bij 10 stuks €19,95 per fles
Op voorraad

Relatiegeschenken