Relatiegeschenken

Kistje Francis Ford Coppola Chardonnay & Zinfandel

Kistje Francis Ford Coppola Chardonnay & Zinfandel
Licht
Krachtig

Francis Ford Coppola is niet alleen beroemd vanwege de regie van films zoals ‘The Godfather’ en ‘Apocalypse Now’, maar is tevens al bijna 40 jaar fanatiek wijnmaker. En niet onverdienstelijk! In het kistje zitten de Coppola Chardonnay en Zinfandel. Beide royale, uitdagende wijnen die voorzien zijn van heerlijk fruit en een zachte structuur. Eigenlijk precies wat je uit de Nieuwe Wereld mag verwachten.

FRANCIS FORD COPPOLA CHARDONNAY
De druiven voor de Gold Label Chardonnay worden geoogst in Californië ten zuiden van San Francisco. 
De koude golfstroom van de Pacific zorgt voor koele lucht waar het subgebied Monterey County zeer van profiteert. Hij wordt bewust op het fruit gemaakt, door hem voor een deel te laten gisten op roestvrij stalen vaten voor het behoud van fraîcheur en frisse zuren. Het overige deel van de most wordt op Frans eiken vergist en de wijn krijgt daarmee een fijn houtaroma dat zorgt voor extra complexiteit. Zo ontstaat een verleidelijke wijn met een aangename geur van citrus, frisse appel meloen en heerlijke bloemige geuren. De wijn is ‘medium’ getoast en heeft een niet te gecompliceerde, romig droge smaak met lekker tropisch fruit en hints van boter en vanille. Niet te koud gedronken (12-14ºC) in te zetten als aperitief, bij gegrilde kip, kalkoen, maar ook bij coquilles saint-jacques of kreeft.

FRANCIS FORD COPPOLA ZINFANDEL
Deze wijn is uit de populaire diamond collection. De zinfandel is een zeer krachtig druivenras en de wijn wordt vaak gezien als de trots van Californië. Het ras wordt ook bijna nergens anders verbouwd –alleen in het zuiden van Italië, waar hij als ‘primitivo’ door het leven gaat. De zinfandel krijgt veel concentratie van oude stokken aangeplant in Amador County in het zuiden en wat koelere wijngaarden in Paso Robles en Sonoma. De geringe regenval in Paso Robles is ideaal voor de diepgang van deze wijn. Er is de wettelijke toevoeging van een deel petite syrah,  die om hem wat extra zoet fruit,  rondeur en sap geeft –een perfecte combinatie. Na de gisting ondergaat de wijn een rijping van veertien maanden op Franse barriques. Hij is niet zwaar dankzij een prima elegantie en frisheid. In de voor zinfandel typerende intense neus duidelijk de portachtige confiture wat peper en zoete kruiden, romig zacht met veel diepgang. Coppola: eens een topregisseur, altijd een topregisseur. Bijvoorbeeld bij pepersteak of lamsvlees met rozemarijn. Perfecte match bij de barbecue. Drinken tot  ongeveer 4 jaar vanaf de oogst. 

Lees meer
€42,50 per stuk
  • Bij 10 stuks €39,50 per fles
Op voorraad

Relatiegeschenken