Relatiegeschenken

Geschenkdoos Gayda Chemin de Moscou & 2 Stölzle Exquisit Bordeaux

Geschenkdoos Gayda Chemin de Moscou & 2 Stölzle Exquisit Bordeaux
Licht
Krachtig
De topwijn van Gayda heet 'Chemin de Moscou' genoemd naar de straat waaraan het domein gelegen is. Samen met de Stölzle Exquisit Bordeaux glazen het ultieme kado voor de wijnliefhebber. 

GAYDA CHEMIN DE MOSCOU
"Chemin de Moscou" is vernoemd naar hoe de wijngaarden rond het domein in het kadaster van het dorp Brugairolles zijn vernoemd. De weg die leidt naar deze wijngaarden heet "Chemin de Moscou". (Moskouse weg)
De dorpelingen geloven dat de naam afkomstig is van een plaats waar bijeenkomsten werden gehouden, onder een gelijknamige boom. Deze boom werd gebruikt als een navigatie-baken door pioniers van de Aeropostale vluchten van Toulouse op weg naar Spanje, Noord-Afrika en uiteindelijk Zuid-Amerika. Verhalen van deze vluchten zijn vereeuwigd door Saint Exupery in zijn boeken over zijn heldendaden. De boom, een enorme den, werd meer dan 20 jaar geleden getroffen door de bliksem en brandde tot de grond toe af.

Dit is de topwijn van Gayda! Druif voor druif geselecteerd van de beste percelen in Brugairolles, Minervois la Liviniere en vooral de percelen van de beste terroirs in de Roussillon.
De syrah gaat voorop, gevolgd door grenache en cinsault. Een deel syrah rijpt 21 maanden op nieuw eiken vaten. De grenache en cinsault een kortere periode op gebruikte vaten. De beste vaten worden uiteindelijk geselecteerd voor de assemblage, die nog voor 12 maanden meer op de eiken barriques verblijft.
Zwartpaars van kleur, bijna ondoorzichtig, met een expressieve neus van zwart fruit, peper, kaneel, kruiden en viooltjes. Een verleidelijke smaak van bosvruchten, zeer open en uitnodigend, een mix van fruit, kruiden en minerale nuances. Dit alles leidt naar een prachtige finale. De Chemin de Moscou behoort tot de grootste wijnen geproduceerd in de Languedoc-Roussillon.
Lees meer
€39,95 per stuk
  • Bij 10 stuks €37,95 per fles
Op voorraad

Relatiegeschenken