Contact
+31 20 6622455

Ma t/m vrij van 08:30 tot 18:00
Zaterdag 09:30 tot 17:30, zondag gesloten

Raumland Prestige Rosé Sekt Brut

De rosé, uit 100% pinot noir wordt opvallend genoeg gemaakt volgens de saignée methode. Zodoende wordt de wijn volgepakt met aroma’s van rode vruchten. Harmonisch van smaak met een mooie vulling, gevolgd door een frisse mineralige finale.

  • Bij 12 stuks 7% korting
€26,95 Incl. btw
 In winkelwagen
Schrijf een review
Nog geen beoordeling

De rosé, uit 100% pinot noir wordt opvallend genoeg gemaakt volgens de saignée methode, waarbij men na kort inweken van de blauwe druiven, (een deel van) het sap uit het vat laat lopen, voordat hij de kleur van rode wijn en de tannines van de schillen heeft overgenomen. Zodoende wordt de wijn volgepakt met aroma’s van rode vruchten. Harmonisch van smaak met een mooie vulling, gevolgd door een frisse mineralige finale.
Daarnaast nog biologisch ook.

Rosé champagne wordt normaal gesproken gemaakt door een heel klein percentage (ca. 2%) rode wijn aan de witte toe te voegen. In heel uitzonderlijke gevallen komt de kleur door een heel kort schilcontact. Bij deze Rosé Prestige Sekt Brut is dat laatste het geval. Hij bestaat uit 100% pinot noir die gevinifieerd is volgens de saignée-methode. Daarbij laat men na kort inweken van de blauwe druiven het sap uit het vat lopen, voordat dit de kleur en de tannines van de schillen heeft overgenomen. Wel krijgt de wijn zo subtiele aroma’s van rode vruchten. Volker Raumland vindt rosé wijnen vaak te zoet en te bitter. Hij maakt zijn rosé sekt in een harmonische stijl met nul(!) dosage. Hij is vol van smaak en heeft een mooie vulling, gevolgd door een frisse, mineralige finale.

Kleur: Wit
Inhoud (ltr): 0,75
Druivenras(sen): Pinot Noir
Bijzonderheden: Biologisch
Beoordelingen:

Biologisch (178)
Pinot Noir (122)
 Toevoegen
Gebruik komma's om tags te scheiden.

Geen reviews gevonden...

Voor een goed werkende site maken wij gebruik van cookies. Uitsluitend voor eigen gebruik. Wijzigen kan hier: Manage cookies