Quady

Elysium 2012

Elysium 2012
Licht
Krachtig

In 1983 bracht een nabijgelegen druiventeler  een lading rijpe black muscat druiven naar Quady. De druiven  waren eigenlijk bestemd voor een sacrale wijn bij een plaatselijke kerk.  Zo ontstond bij toeval het succes van een nieuwe wijn Elysium. (de naam staat voor 'eeuwige gelukzaligheid' in het Oude Griekenland)

Elysium's violette-purperrode kleur en zijn lychee- en rozenaroma ontwikkelen zich pas als het fruit zijn volle rijpheid heeft bereikt. Dit vereist een warm klimaat voor een intense geur.
Quady behandelt de black muscat druiven als volgt: kneuzen, koelen en inweken, voordat de vergisting plaatsvindt. De toevoeging van wijnalcohol onderbreekt de gisting. Bij het aftappen van de tank begint de wijnmakerij te ruiken naar rozen! De geur van rozen begeleidt het rode fruit van kersen en aardbeien, dat in balans is met de fris fruitige zuurgraad.
Elysium is een ware allrounder bij veel nagerechten en gaat mooi met kazen, zoals geitenkaas of gorgonzola. Bij desserts met rode vruchten, zoals Engelse Summer Pudding. Bij zowel pure chocolade, room desserts en cheesecake. Elysium over vanille-ijs is een populaire favoriet.
Elysium maakt ook prachtige spritzers en cocktails. Probeer de Elysium spritzer in de zomer. Of meng het met whisky, citroen, en zoetstof voor een Elysium Sour. Voeg het toe aan mousserende wijn in plaats van crème de cassis, als variatie op de Franse 'kir royale'.


Lees meer
€22,50 per stuk
Niet op (vrije) voorraad, klik hier voor een voorraadcheck.
  • KleurRood
  • Inhoud (ltr)0,75
  • Druivenras(sen)Black Muscat
  • Bijzonderheden
  • Beoordelingen

Quady