Pasteuning

Proefpakket online proeverij 2 -1 OKTOBER- flesjes 10cl.

Proefpakket online proeverij 2 -1 OKTOBER- flesjes 10cl.
Licht
Krachtig

De eerste online wijnproeverij was een groter succes dan wij mochten hopen en wij zijn blij dat we weer een nieuwe kunnen aankondigen!
Ditmaal geen proeverij van verschillende wijnhuizen, maar een line-up van prachtige (vrij exclusieve) wijnen van het prestigieuze wijnhuis Boekenhoutskloof. Afgelopen jaar is Boekenhoutskloof door de Platter's Guide uitgeroepen tot 'Winery of the Year'. Een beloning verkregen door nóg een stap vooruit te zetten in kwaliteit, een proces dat ingezet werd met de komst van Gottfried Mocke in 2015, hoofd wijnmaker van een team van 7 wijnmakers. Wellicht komt u de naam Gottfried Mocke bekend voor, dat klopt! Gottfried was de wijnmaker bij Chamonix, een domein dat hij in zijn eentje heeft weten op te werken tot de top van Zuid Afrika. Zo werd hij al in 2006 door Diners Club uitgeroepen tot 'Winemaker of the Year' en heeft hij bij Chamonix gegrossierd in 5 sterren wijnen. Menig collega wijnmaker in Zuid Afrika (tot aan Eben Sadie toe) ziet Gottfried als de beste wijnmaker van Zuid Afrika, wat afgelopen week bevestigd werd door bekend wijnschrijver Tim Atkin (Master of Wine). Hij heeft Gottfried Mocke uitgeroepen tot 'Winemaker of the Year' van Zuid Afrika.

Het was 2013 dat wij met Gottfried een diner organiseerden in The Dylan met de wijnen van Chamonix, een memorabele avond! Toen wij hem onlangs voor deze online proeverij vroegen, waren we dan ook bijzonder blij dat hij diezelfde week nog voor ons de wijngaarden en kelder in dook om ter plaatse over zijn wijnen (nu Boekenhoutskloof) te vertellen.

Behalve over de iconische Porseleinberg, deze wijn wordt namelijk gemaakt door Calie Louw dus Calie vertelt alles over deze wijn vanuit zijn wijngaard en kelder in Swartland. En Calie zal op dit moment zo trots zijn als een pauw, want de (nog uit te komen) Porseleinberg 2018 heeft zeer recent de magische 100 punten van diezelfde Tim Atkin gekregen; volgens de wijnschrijver is het de beste Zuid Afrikaanse rode wijn ooit!

De presentatie van de online proeverij is in handen van niemand anders dan Marc Kent. Marc Kent is de oprichter van Boekenhoutskloof en nog altijd eigenaar. Hij heeft Boekenhoutskloof eigenhandig van een klein wijnhuis tot één van de grootste kwaliteits wijnhuizen van Zuid Afrika geleid.

Een leuk detail is dat Marc ook één van de grondleggers van Domaine Gayda is geweest en het concept van Gayda voor een deel voorkomt uit Boekenhoutskloof (en andere Zuid Afrikaanse domeinen met een restaurant). In deze proeverij vertelt Marc daar meer over. Vincent Chansault, de wijnmaker van Gayda, heeft 4 jaar bij Boekenhoutskloof gewerkt voordat hij zijn avontuur bij Gayda begon.

De wijnen die u zult proeven:

Wit:
Boekenhoutskloof Semillon 2017

Rood:
The Wolftrap 2018
The Chocolate Block 2018
Boekenhoutskloof Cabernet Sauvignon Stellenbosch 2015
Boekenhoutskloof Cabernet Sauvignon Franschhoek 2017
Boekenhoutskloof Syrah 2015
Porseleinberg Swartland 2015

Er zullen ook enkele pakketten beschikbaar zijn met ‘hele' flessen, deze pakketten zijn helaas wel beperkt aangezien een aantal van de wijnen schaars is.

De gehele proeverij is Engels gesproken en wordt niet ondertiteld.

De prijs voor een proefpakket bestaande uit 7 wijnen:
- in 0,1 liter flesjes € 49,95 incl. verzendkosten
- in 0,75 liter flessen € 295,00 incl. verzendkosten

Hoe gaat het in zijn werk?
De pakketten met de normale 0,75 liter flessen kunt u elk moment van de week bestellen/laten verzenden. Voor de proeverij met kleine flesjes (0,1 ltr) plannen wij meerdere verzenddata. De verzending vindt altijd plaats op een donderdag, zodat u het gehele weekend de tijd heeft om uw proeverij in te plannen. Om de wijnen zo lang mogelijk op smaak te houden adviseren we u om alle flesjes bij ontvangst direct in de koelkast te bewaren. De rode wijnen kunt u een uur voor de proeverij begint op temperatuur laten komen. Indien er te weinig inschrijvingen zijn voor een bepaalde datum, dan lichten wij u hier tijdig over in en bespreken we een andere datum. Mocht dit niet uitkomen, dan ontvangt u per omgaande uw geld terug.

U ontvangt na uw bestelling een link naar de film die u via Youtube kunt bekijken. Deze film staat altijd online en is niet gekoppeld aan een tijdstip. De link wordt niet gepubliceerd op onze website en is uitsluitend voor de deelnemers van de proeverij. 

Op de flessen en flesjes printen wij een QR code (te scannen met uw telefoon) met een link naar de wijn op onze site. Hier kunt u verdere informatie over de wijn vinden en deze gemakkelijk bestellen!

De eerste verzenddatum voor de 0,1 ltr. flesjes: donderdag 17 september

De tweede verzenddatum voor de 0,1 ltr. flesjes: donderdag 1 oktober
(let op, kies de juiste datum op de site)

Wij hopen met deze proeverij u een bijzondere beleving te geven en u zich even te doen laten wanen in Zuid Afrika. Wederom was het ontzettend leuk om deze film te maken (wij doen dit echt helemaal zelf) en in de loop van de herfst hebben we weer een leuke opvolgende in de planning.

Heeft u suggesties of opmerkingen over deze proeverij, wij horen het graag!

Cadeautip! Het is ook erg leuk om deze proeverij cadeau te geven of samen op afstand te beleven, u kunt via de site een ander afleveradres kiezen hiervoor.

Lees meer
€72,50 €49,95 per stuk
Op voorraad

Pasteuning