Contact
+31 20 6622455

Ma t/m vrij van 08:30 tot 18:00
Zaterdag 09:30 tot 17:30, zondag gesloten

Pierre-Yves Colin-Morey Meursault 1er Cru Les Poruzots 2012

De wijn is meestal wat voller dan de 1er cru's uit Puligny en Chassagne, maar vraagt geduld. De zuren en minerale aspecten zorgen voor een gespierde structuur en veel spanning. De lengte belooft bijzonder veel voor de toekomst.

€121,95 Incl. btw
Niet op (vrije) voorraad.
Mocht u deze wijn willen bestellen, klik hier voor een voorraadcheck.
Wij lichten u zo spoedig mogelijk in.
Schrijf een review
Nog geen beoordeling
Beschikbaarheid: Vraag naar de levertijd

In kwaliteit gemeten plaatst Pierre-Yves zich ook met zijn meursaults onder de besten! Wijnen met veel karakter, bijzonder veel lengte en mineraliteit. Zijn meursaults worden qua stijl zelfs vergeleken met die van de legendarische Coche-Dury! Vergisting vindt plaats met de natuurlijke gistcellen, gevolgd door een langdurige opvoeding op eikenhouten vaten van 350-600 liter in plaats van de kleinere 'barriques' van 225 liter. Les Poruzots is een subtopper onder de 1er cru's in Meursault. De wijn is meestal wat voller dan de 1er cru's uit Puligny en Chassagne, maar vraagt geduld. De zuren en minerale aspecten zorgen voor een gespierde structuur en veel spanning. De lengte belooft bijzonder veel voor de toekomst.

Kleur: Wit
Inhoud (ltr): 0,75
Druivenras(sen): Chardonnay
Bijzonderheden:
Beoordelingen:

Chardonnay (194)
 Toevoegen
Gebruik komma's om tags te scheiden.

Geen reviews gevonden...

Voor een goed werkende site maken wij gebruik van cookies. Uitsluitend voor eigen gebruik. Wijzigen kan hier: Manage cookies