Contact
+31 20 6622455

Ma t/m vrij van 08:30 tot 18:00
Zaterdag 09:30 tot 17:30, zondag gesloten

Niepoort Wijn Vertente 2011

Deze wijn is solide, complex en fris. De smaak is stevig met goede zuren, ondersteund door evenwichtige tannines. Als stevige maaltijdwijn in zijn jeugd al zeer aantrekkelijk, maar een paar jaar rijping wordt zeker beloond.

  • Bij 12 stuks 9% korting
€21,95 Incl. btw
 In winkelwagen
Schrijf een review
Nog geen beoordeling

Vertente is een aantrekkelijke wijn: fruit en concentratie zijn de twee belangrijkste kenmerken van de Douro wijnen en elegantie is een teken van Niepoort wijnen. De druiven van de klassieke portugese rassen komen voor in deze brede blend. Ze zijn afkomstig uit de 20 jaar oude wijngaarden van Quinta de Nápoles in de Tedo Valley en de rest van de oude wijngaarden van de Pinhão Valley. De gisting van de Vertente vindt plaats op stalen vaten, waarna de rijping van gemiddeld 18 maanden volgt op Frans eiken. Heldere robijnrode kleur, met in de geur tonen van groene en zwarte peper gecombineerd met rode bessen, rijp fruit aroma's  van pruimen en kersen en een sterk mineraal karakter van natte stenen. Deze wijn is solide, complex en fris. De smaak is stevig met  goede zuren, ondersteund door evenwichtige tannines. Als stevige maaltijdwijn in zijn jeugd al zeer aantrekkelijk, maar een paar jaar rijping wordt zeker beloond.

Kleur: Rood
Inhoud (ltr): 0,75
Druivenras(sen): Touriga Franca, Tinta Roriz, Tinta Amarela, Touriga Nacional
Bijzonderheden:
Beoordelingen: Wine Advovate 90 punten Jancis Robinson 16,5/20

Geen reviews gevonden...

Voor een goed werkende site maken wij gebruik van cookies. Uitsluitend voor eigen gebruik. Wijzigen kan hier: Manage cookies