Contact
+31 20 6622455

Ma t/m vrij van 08:30 tot 18:00
Zaterdag 09:30 tot 17:30, zondag gesloten

Niepoort Wijn Redoma Tinto 2014

Redoma is zoals de Douro zelf: vol karakter en persoonlijkheid. Van wijngaarden met touriga nacional, tinta amarela, tinta roriz and touriga franca, allemaal naar het noorden gericht.

  • Bij 12 stuks 5% korting
€37,95 Incl. btw
 In winkelwagen
Schrijf een review
Nog geen beoordeling

Redoma is zoals de Douro zelf: vol karakter en persoonlijkheid. Van wijngaarden met touriga nacional, tinta amarela, tinta roriz and touriga franca, allemaal naar het noorden gericht. Hiermee vervulde Dirk het visioen om, naast port grote tafelwijnen te kunnen maken en verbaasde meteen de wereld met deze rode kanjer. Sinds de 2005 is het onvervangbare ‘treden’ van de druiven in de lagares weer ingevoerd voor een deel van deze wijn. De wijn rijpt deels op Franse barriques en deels op oude vaten van 2000 liter. Donker van kleur. Rood en zwart fruit aroma's met veel pruimen en kersen. Daarbij hints van balsamico en kruidachtige aroma's, die herinneren aan de inheemse mediterrane flora. Sterk mineraal karakter met een natte steen aroma, zeer rijk en complex. De smaak is stevig, ondersteund door een goede zuurgraad en een goede tannine structuur, lang en persistent.

Kleur: Rood
Inhoud (ltr): 0,75
Druivenras(sen): Touriga Franca, Tinta Roriz, Tinta Amarela, Touriga Nacional
Bijzonderheden:
Beoordelingen: Wine Spectator 92 punten

Geen reviews gevonden...

Voor een goed werkende site maken wij gebruik van cookies. Uitsluitend voor eigen gebruik. Wijzigen kan hier: Manage cookies