Contact
+31 20 6622455

Ma t/m vrij van 08:30 tot 18:00
Zaterdag 09:30 tot 17:30, zondag gesloten

Newman Beaune 1er Cru Les Grèves 2012/13

Op het beste gedeelte ligt het perceel van Newman, met bijna 60 jaar oude stokken. De kwaliteiten van deze premier cru wijngaard komen al snel naar boven.

  • Bij 12 stuks 3% korting
€64,95 Incl. btw
 In winkelwagen
Schrijf een review
Nog geen beoordeling

De premier cru ‘Les Grèves’ is een grote wijngaard gelegen aan de noordelijke kant van Beaune. Door zijn grootte worden er wijnen gemaakt in veel verschillende stijlen. De wijngaard loopt van de top tot de bodem van de heuvel ‘Mont Battois’ en het hogere gedeelte heeft de meest steile hellingen. Op dit beste gedeelte ligt het perceel van Newman, met bijna 60 jaar oude stokken. De kwaliteiten van deze premier cru wijngaard komen al snel naar boven. Zo heeft de wijn duidelijk veel lengte en kracht en heeft zeker nog een paar jaar rijping nodig. Maar twee uur van tevoren in een karaf schenken doet al wonderen. In de haast zoete geur ruiken we vooral zwarte kersen en bessen, bloemen, peper en drop. De smaak is vol en stevig met een opwekkend zuurtje en dankzij de fijne tannines nu al zeer aangenaam. Een prachtige wijn voor bij een ‘margret de canard’ of coq-au-vin. Drinken tot 10 jaar vanaf het oogstjaar.

Kleur: Rood
Inhoud (ltr): 0,75
Druivenras(sen): Pinot Noir
Bijzonderheden:
Beoordelingen:

Pinot Noir (122)
 Toevoegen
Gebruik komma's om tags te scheiden.

Geen reviews gevonden...

Voor een goed werkende site maken wij gebruik van cookies. Uitsluitend voor eigen gebruik. Wijzigen kan hier: Manage cookies