Mas Jullien

Rouge 2008

Rouge 2008
Licht
Krachtig

De rode Mas Jullien is elk oogstjaar anders samengesteld, maar altijd vol spanning en steeds een proefavontuur.
Als je over een wijn kan zeggen dat hij leeft, dan is het deze. Opgebouwd uit de druivenrassen van de Languedoc en het Franse zuiden: carignan, mourvedre, syrah en in mindere mate grenache. De wijnranken zijn oud en groeien op verspreid liggende terrassen op kalkrijke bodem in de nabijheid van de rivier de Hérault. Les Terrasses de Larzac is één van de meest typische en hoogstaande subgebieden van de Languedoc. De meeste wijnstokken zijn ongeleide, op zichzelf staande struiken (bushvines).
De wijn wordt op zo natuurlijk mogelijke manier gemaakt. De druiven worden ontsteeld en Olivier Jullien geeft er de voorkeur aan de verschillende wijnen een jaar te laten rijpen op demi-muids, vaten van 600 liter.
Het zorgvuldig assembleren van de componenten is een serieus belangrijkse taak en toont de enorme ervaring van Olivier. De cuvée verblijft vervolgens nog een tijd op grote houten vaten voordat hij op de markt komt. Het drinken van deze aromatische wijnen is een fascinerende ervaring en een bijzonder avontuur. De wijnen werden door de Wine Avdocate van Robert Parker ten onrechte en regelmatig genegeerd maar krijgen nu de lovende kritieken, die ze verdienen.
Het is zeker aan te raden om de wijn enkele uren van tevoren in een karaf over te schenken om optimaal te kunnen genieten. De Mas Jullien is een van de best en langst doorrijpende wijnen van de Languedoc.
Robert Parker 95 punten

Lees meer
€44,95 per stuk
  • Bij 12 stuks €38,95 per fles
2 stuk(s) op voorraad
  • KleurRood
  • Inhoud (ltr)0,75
  • Druivenras(sen)Cinsault, Syrah, Mourvedre, Grenache
  • BijzonderhedenBiodynamisch
  • BeoordelingenRobert Parker 95 punten

Mas Jullien