Contact
+31 20 6622455

Ma t/m vrij van 08:30 tot 18:00
Zaterdag 09:30 tot 17:30, zondag gesloten

Mas Jullien Blanc 2009

De witte wijn van Mas Jullien is zonder uitzondering één van de beste en spannendste wijnen van het Franse zuiden, inclusief de Provence en de Languedoc-Roussillon. Het is een geweldig brede blend met daarin vooral de zeldzame (oude) carignan blanc.

  • Bij 12 stuks 9% korting
€39,95 Incl. btw
 In winkelwagen
Schrijf een review
Nog geen beoordeling

De witte wijn van Mas Jullien is zonder uitzondering één van de beste en spannendste wijnen van het Franse zuiden, inclusief de Provence en de Languedoc-Roussillon. Het is een geweldig brede blend met daarin vooral de zeldzame (oude) carignan blanc en de grenache blanc als 'dragende' druivenrassen. Daarnaast kleinere hoeveelheden chenin, viognier, roussanne, clairette en manseng. De druiven groeien op stenige bodems rijk aan rivierslib hetzij op zeer kalkrijke gronden. De druiven worden in verschillende plukrondes met de hand geoogst. De druiven worden zacht geperst en de wijn wordt een jaar opgevoed op demi-muids, eiken vaten van 600 liter, liggend op de droesem van gistcellen. Dat verhoogt sterk de aromatische kwaliteiten en de levendigheid van de wijn. Het ligt aan het oogstjaar of de melkzuurgisting geheel of gedeeltelijk plaats vindt in verband met het behoud van genoeg frisse zuren. Een volle, energierijke wijn, hoog-op-smaak, met uitstekende gastronomische mogelijkheden.

Kleur: Wit
Inhoud (ltr): 0,75
Druivenras(sen): Carignan Blanc, Grenache Blanc, ea.
Bijzonderheden: Biodynamisch
Beoordelingen: Robert Parker 90 punten

Geen reviews gevonden...

Voor een goed werkende site maken wij gebruik van cookies. Uitsluitend voor eigen gebruik. Wijzigen kan hier: Manage cookies