Margaux

Malescot Saint Exupery Margaux 3ieme Gr. Cru Classé 2005 magnum

Malescot Saint Exupery Margaux 3ieme Gr. Cru Classé 2005 magnum
Licht
Krachtig

Malescot Saint Exupery produceert constant prachtige wijnen en is al tientallen jaren kwalitatief hoogstaand. De kleur van de wijn is licht robijn / paars. In de neus en smaak vind je tonen van zwarte bes, crème de cassis, bramenfruit, chocola en op de achtergrond mooi geïntegreerd eiken. De mineraliteit is opvallend met onder anderen grafiet. Vlezige maar rijpe tannines maken de wijn vol en gestructureerd. De afdronk gaat minuten lang door!

Parker 96 punten

De familie Zuger, onder leiding van Jean Luc Zuger, is sinds 1994 de eigenaar en beheerder van Chateau Malescot St. Exupery 3ième Grand Cru Classé à Margaux.
Michel Rolland is er succesvol adviseur. De wijn lijkt minder bekend dan andere crus uit Margaux, maar het niveau is ongelofelijk en constant hoog. De 30 hectare wijngaard van Chateau Malescot St. Exupery is beplant met 50% cabernet sauvignon, 35% merlot, 10% cabernet franc en 5% petit verdot. Het terroir bestaat uit grind-, kalk- en kleigronden met ijzerafzettingen op lichte hellingen. Het grind kan in sommige percelen tot 10 meter diep zijn! De wijnstokken zijn 35 jaar oud. De wijngaarden zijn aangeplant met een hoge stokkendichtheid van 10.000 wijnranken per hectare. Het chateau is gelegen in Margaux, met percelen tegen Château Margaux aan.
De vinificatie van de cru vindt plaats in een combinatie van temperatuurgeregelde betonnen vaten en roestvrijstalen tanks. Die variaties worden volgens Jean Luc Zuger aan het oogstjaar overgelaten. De wijn van Chateau Malescot St. Exupery wordt vervolgens 14 tot 16 maanden gerijpt in Franse eikenhouten vaten waarvan tussen 80% en 100% nieuw is, voordat hij wordt gebotteld.

Lees meer
€379,00 per stuk
Op voorraad
  • KleurRood
  • Inhoud (ltr)1,5
  • Druivenras(sen)Cabernet Sauvignon, Merlot, Cabernet Franc,Petit Verdot,
  • Bijzonderheden
  • BeoordelingenRobert Parker 96 punten

Margaux