Lotte Wolf

Onkruid vergaan nie 2016

Onkruid vergaan nie 2016
Licht
Krachtig

Onkruid vergaat niet... Mijn levensmotto!
Maar ook het motto van deze druif, want de sémillon geeft wijnen die vaak tientallen jaren kunnen ouderen. Het is in mijn visie een beetje een ondergeschoven kindje. Maar eentje met enorme potentie en misschien juist daardoor mijn favoriete druif. Het geheim van een eeuwige jeugd!
De ward Hemel en Aarde Ridge (waanzinnig mooie naam) ligt bij Hermanus, een uur rijden ten oosten van Kaapstad. Hier bevinden zich mijn sémillonwijngaarden. Het is hier iets koeler omdat het dicht bij zee ligt. De bodem is een combinatie van een ijzerhoudend roodkleurig gesteente, genaamd Koffieklip, en Koue Bokkeveld Shale. De wijn heb ik gemaakt in mijn kelder in Stellenbosch. Ik plukte de druiven ‘s ochtends vroeg, perste ze in de winery en heb de wijn daarna laten rusten in houten vaten van 300 liter. Pas na negen maanden heb ik de wijn gebotteld, met een klein beetje sulfiet om de grote oversteek naar Nederland vlekkeloos te kunnen overleven. Alles geheel volgens mijn wijnmaakfilosofie: Unfined & Unflitered.
De wijn is een kameleon bij veel visgerechten: probeer 'm maar eens gerookte makreel of zalm. Maar bij een stukje gebakken tong houdt ie zich ook goed overeind.
Voor de wijnen van Lotte Wolf gelden andere verzendcondities. 

Lees meer
€24,95 per stuk
Op voorraad

Lotte Wolf