Contact
+31 20 6622455

Ma t/m vrij van 08:30 tot 18:00
Zaterdag 09:30 tot 17:30, zondag gesloten

Knoll Gruner Veltliner Ried Kreutles Smaragd 2015

Het aroma heeft een compacte en rokerige samenhang, waarin men veelvuldig kruiden, rijpe appel, sinaasappelschil en honing ruikt. Op de tong ervaart met associaties van groene appel, citrus en orientaalse kruidigheid met een fijne zurenstructuur.

  • Bij 12 stuks 6% korting
€34,95 Incl. btw
 In winkelwagen
Schrijf een review
Nog geen beoordeling

De grote wijngaard Kreutles ligt net als de Schutt onderaan aan de voet van de Loibenberg. Ingeklemd tussen de Hochstrasser aan de linkerzijde en rechts de wijngaard Mühlpoint. De wijngaard, 240 boven NAP, heeft een licht zuidelijke exposite. De bodem bestaat uit gneis, waarbij ook löss en verweerd zand aanwezig zijn. De wijngaard geeft klassieke medium-volle tot rijke Grüner Veltliner wijn met een specerijachtige kruidigheid.

Handmatig geoogst. Vergisting in houten fusten en stalen tanks, van 500 tot maximaal 5000 liter, met zowel gecultiveerde als natuurlijke gist. De fermentatie duurt tussen de 5 en 15 dagen op een temperatuur tussen 23 en 26 graden. De jonge wijn ondergaat geen biologische zuurafbouw en rijpt gedurende 3 maanden waarbij hij 2 maal wordt overgestoken. Kort voor de vulling is een lichte filtratie en na de botteling krijgt de wijnen één maand rust, waarna hij wordt vrijgegeven voor de verkoop.

Medium geel groen van kleur. Het aroma heeft een compacte en rokerige samenhang, waarin men veelvuldig kruiden, rijpe appel, sinaasappelschil en honing ruikt. Medium vol met een zelfs ietwat breed uitwaaierende smaakpalet. Op de tong ervaart met associaties van groene appel, citrus en orientaalse kruidigheid met een fijne zurenstructuur. Dit alles in mooie harmonie en juiste elegantie verweven. De finale gaat lang door. 

Kleur: wit
Inhoud (ltr): 0,75
Druivenras(sen): Grüner Veltliner
Bijzonderheden:
Beoordelingen: Wine Advovate 92 punten

Grüner Veltliner (12)
 Toevoegen
Gebruik komma's om tags te scheiden.

Geen reviews gevonden...

Voor een goed werkende site maken wij gebruik van cookies. Uitsluitend voor eigen gebruik. Wijzigen kan hier: Manage cookies