Relatiegeschenken

Kistje Spanje - Tierra Rioja wit & rood

Kistje Spanje - Tierra Rioja wit & rood
Licht
Krachtig

Het wijnbedrijf Tierra is gevestigd in de oude Joodse wijk van Labastida en in het bezit van uitgehakte kelders die ruim 500 jaar oud zijn! Labstida ligt in de sub-regio Alavesa, waar de meest verfijnde en elegante wijnen vandaan komen.
Over de wijnen:
Tierra Rioja Fermentado en Barrica Blanco:
Dit type witte houtgelagerde Rioja wordt niet veel gemaakt. Ten zuiden van Labastida liggen de meest kalkrijke percelen die geschikt zijn voor de witte druivenrassen viura, garnacha blanca en malvasia. De druiven worden met de hand geplukt, streng geselecteerd en vergist op Amerikaanse en Franse eiken vaten van 225 liter, waarvan de helft nieuw is. De wijn blijft daarin vervolgens nog 4 maanden op zijn gistcellen rijpen. In de geur heeft hij tonen van tropisch fruit, nectarine, brioche en wat vanille van de houtrijping. In de mond waaiert hij breed uit en is hij vlezig en goed gevuld met zacht wit fruit, toast en mineralen. Een Bourgondische wijn voor bij mooie (vette) vissoorten, verse pasta en lichte vleessoorten zoals kalf en kip.
Tierra Rioja Crianza: 
Een kalkrijke tempranillo-wijngaard uit 1965 is hofleverancier voor deze Labastida Rioja Crianza. De druiven worden na de pluk ontsteeld en ongekneusd op stalen cuves vergist. De wijn rijpt 12 tot 14 maanden op barricas van 225 liter. Het is een heerlijke, volle en open wijn die in de geur veel zongerijpt en ingemaakt donker fruit toont en waarin het hout stijlvol en subtiel is verweven. Het rijpe, jammy fruit en de houttoets zetten zich ook door in de smaak en blijven verleidelijk in de afdronk. Perfecte begeleider van jong lamsvlees of stoofpotjes. 2015 is een fantastisch jaar voor deze wijn!

Klik hier voor de verzendopties naar alle landen in Europa.

Lees meer
€35,95 per stuk
  • Bij 10 stuks €33,50 per fles
Op voorraad

Relatiegeschenken