Relatiegeschenken

Kistje Italië - Puur Piëmonte van Massimo Rivetti

Kistje Italië - Puur Piëmonte van Massimo Rivetti
Licht
Krachtig

Massimo Rivetti bezit wijngaarden op de mooiste locaties in Piëmonte. Na altijd de druiven verkocht te hebben aan top-producenten, maken zij nu hun wijnen onder hun eigen naam en sinds 2016 biologisch. Aantrekkelijke wijnen voor een groot publiek.
Over de wijnen:
Massimo Rivetti Viarivetti22 Langhe Bianco:
De Viaretti22 is één van de witte instapwijnen van Rivetti en dankzij de 60% arneis duidelijk afkomstig uit Piëmonte. Naast de arneis bestaat de wijn voor 35% uit chardonnay en 5% inheemse oude rassen. Arneis is een redelijk moeilijk ras om te verbouwen. Zo rendeert hij laag, is vroeg rijp en heeft hij van nature een lage zuurgraad. Door de druiven op het koelste moment van de dag te oogsten en met droog ijs naar het wijnbedrijf te vervoeren, wordt alle frisheid behouden. En dat is uitstekend gelukt! Het is een smakelijke, opwekkende, frisse witte wijn die naast een citrustoontje en een amandeltje ook de gulheid van de chardonnay bezit.
Massimo Rivetti Viarivetti22 Langhe Rosso:
Bij het rode visitekaartje van het huis staat de dolcetto met 50% aan de basis van de blend. Daarnaast is nog 30% barbera, 10% nebbiolo en 5 om 5% cabernet en merlot verwerkt. Allemaal van wijngaarden die tussen de 20 en 50 jaar oud zijn. Met de stuctuur van de wijn zit het wel goed! Dat de dolcetto de boventoon voert is al te zien aan de donkere kleur en te ruiken aan het intense boeket met de geur van blauwe bessen. In de smaak komen de andere rassen wat meer naar voren en heeft de wijn duidelijk meer vulling en diepgang dan een 100% dolcetto. Bovenal is hij elegant, met mooie frisse en delicate tonen van bloemen en fruit. Een wijn voor elke dag, maar zeker ook bij de maaltijd staat hij zijn mannetje!

Klik hier voor de verzendopties naar alle landen in Europa.

Lees meer
€27,95 per stuk
Op voorraad

Relatiegeschenken