Relatiegeschenken

Kistje Frankrijk - Gayda Viognier & Grenache

Kistje Frankrijk - Gayda Viognier & Grenache
Licht
Krachtig

De wijnen uit de cépage range van Gayda behoren tot de best verkochte wijnen in ons assortiment. Wijnen met gulheid, verleidelijkheid en geschikt voor een breed publiek. Zo is deze viognier huiswijn van menig bekend restaurant.
Over de wijnen:
Gayda Viognier:
Het succesnummer onder de witte cépagewijnen van Gayda is vooralsnog de Viognier. De doorbraak was al een paar jaar geleden toen de wijn gekozen werd tot wijn van het jaar op het Proefschrift wijnconcours. En de wijn blijft alsmaar groeien! Het druivenmateriaal is afkomstig van drie verschillende locaties. Zo komt het grootste deel uit La Livinière (kalksteen) en zijn er wijngaarden in de Côteaux du Languedoc (klei-kalk) en Roussillon (leisteen). Juist deze diversiteit geeft de wijn extra complexiteit. Hij heeft een boeket met limoen, perzik, abrikoos en acacia bloesem. In de smaak is de wijn elegant, breed en prachtig in balans. Zijn directe frisheid doet hem meer dan ooit tevoren denken aan viognier uit de Noord-Rhône.  
Gayda Grenache:
De meest sexy rode wijn van Gayda is deze grenache. Hij komt van de uitstekende terroirs La Livinière in de Minervois (kalksteen) en Maury (schiste) in de Roussillon. Het is een pure, serieuze rode wijn met elegantie en fijn, expressief rood en zwart fruit. In de mond heeft de wijn behoorlijk wat concentratie. De grenache bouwt gewoonlijk zeer veel suikers op dat een hoog alcohol percentage tot gevolg kan hebben en de wijnen vaak te vermoeiend maakt. Hier is de frisheid behouden en de drinkbaarheid hoog. Licht gekoeld is hij eveneens niet te versmaden. 

Klik hier voor de verzendopties naar alle landen in Europa.

Lees meer
€26,00 per stuk
  • Bij 10 stuks €22,90 per fles
Op voorraad

Relatiegeschenken