Relatiegeschenken

Kistje Frankrijk - Vin Naturel Arletaz prestige

Kistje Frankrijk - Vin Naturel Arletaz prestige
Licht
Krachtig

De topwijnen van Benoit Arletaz zijn de Marie en de Ressaca. Twee krachtige wijnen, die waanzinnig zijn bij de maaltijd. Zo schenkt Spectrum (**) de Marie nu bij de Haas. De Ressaca heeft wat houtlagering en dat maakt hem bijzonder spannend.
Over de wijnen:
Arletaz Ressaca:
De witte Ressaca bestaat uit grenache gris en grenache blanc van 60 tot 100 jaar oude stokken die aangeplant staan op een bodem met veel kiezel, kwartsrijke zand-leem en ijzerrijke terra rossa. Het plaatsje Opoul Périllos ligt iets boven Perpignan, vlakbij de kust. De druiven worden met de hand geplukt en heel zachtjes verticaal geperst. Ze vergisten spontaan, met de natuurlijke gisten. De wijn rijpt maar liefst 12 tot 18 maanden op eikenhout, waarvan een derde nieuw is. Het resultaat is een Bourgondisch aandoende wijn (de geur doet aan de legendarische wijnen van Coche-Dury denken!) met veel frisheid, energie en romigheid met daarnaast prachtige rijpingsaroma’s door het perfect geïntegreerde eikenhout. Het is vechten om de slechts 600 flessen die hiervan geproduceerd worden. Dit is goddelijk!
Arletaz Marie:
60% grenache noir en 40% carignan van de alleroudste stokken van het domein, sommige wel 100+ jaar oud! Bodem, rendementen en werkwijze zijn gelijk aan die van de Manon, maar de houtrijping is langer en intensiever: 18 maanden op 3x gebruikte barriques. De productie is nog wat lager: 1000 flessen in plaats van 2500. Er wordt alleen maar iets zwavel gebruikt bij botteling. Het is een zuidelijke wijn met veel vulling, zongerijpte, kruidige tonen en een hint van wierook in de afdronk. Cuvée Marie is een dikke, zwoele wijn met enorm veel vulling. Je proeft zongerijpt rood en zwart fruit, kersenlikeur, gedroogde pruimen en rozijnen, specerijen als kruidnagel en medicinale tonen inclusief wat munt. Een intrigerende wijn, die je makkelijk over meerdere dagen kunt drinken, want Marie wordt er met veel zuurstof alleen maar mooier op. Karafferen en grote glazen aanbevolen! 

Klik hier voor de verzendopties naar alle landen in Europa.

Lees meer
€49,95 per stuk
  • Bij 10 stuks €47,50 per fles
Op voorraad

Relatiegeschenken