Relatiegeschenken

Kistje Frankrijk - Vin Naturel Arletaz basic

Kistje Frankrijk - Vin Naturel Arletaz basic
Licht
Krachtig

Benoit Arletaz was voorheen adviseur biodynamie van de tophuizen in de Languedoc-Roussillon, voor hij besloot de allermooiste wijnen uit de Roussillon zelf te maken. Van hele oude wijngaarden, dus vin naturel met spanning, herkomst en lengte!
Over de wijnen:
Arletaz Mascha:
Van oude stokken macabeu en grenache blanc. Deze wijn is een en al frisheid. Aroma’s van pittige appelschil, citrus, appel en vuursteen. Echt vin naturel, puur en energiek, maar dan zonder ‘foute toontjes’! Knap gemaakt door Benoît Arletaz. Spontaan vergist, nagenoeg zwavelvrij en zonder toevoegingen, niet geklaard en niet gefilterd, dit drinkt gevaarlijk heerlijk weg! En een paar dagen (of weken) open zetten, geen probleem. Na ruim een maand was de fles bij ons nog steeds fantastisch!
Arletaz Manon:
De cuvée Manon is een assemblage van 1/3 carignan, 1/3 mourvèdre en 1/3 grenache noir. De carignan en grenache komen uit wijngaarden die voor 1900 zijn aangeplant, de mourvèdre is gemiddeld 35 jaar oud. De rendementen zijn extreem laag: 10 à 15 hl/ha. De bodem van kwartsrijke zand-leem en kiezel wordt bewerkt door paard Laurent. De druiven fermenteren met de eigen gisten en zonder toevoeging van zwavel. Er wordt niet geforceerd overgepompt, alles gebeurt met behulp van de zwaartekracht. De wijn krijgt een houtopvoeding van 10 maanden, deels op (3x) gebruikte barriques. De wijn wordt niet gefilterd, zodat extra veel smaak en complexiteit behouden blijft. Hij heeft een romige neus barstensvol bramen en bessenfruit. In de smaak is hij mooi peperig, vol en sappig, met veel fruit, frisheid en wat balsamico, die mooi aanhoudt in de lange afdronk.

Klik hier voor de verzendopties naar alle landen in Europa.

Lees meer
€43,95 per stuk
  • Bij 10 stuks €39,95 per fles
Op voorraad

Relatiegeschenken