Relatiegeschenken

Kistje Frankrijk - Pouilly Fumé & Bourgogne

Kistje Frankrijk - Pouilly Fumé & Bourgogne
Licht
Krachtig

Bekend, elegant en verteerbaar. Twee bijzondere wijnen bij elkaar die beide de expressie van hun druif optimaal reflecteren. De Bourgogne van Lucien Muzard heeft veel fruit en bij de Pouilly Fumé van Patrice Moreux ren je direct naar de visboer.
Over de wijnen:
Patrice Moreux Pouilly Fumé 'Intro':
De Pouilly-Fumé van Patrice Moreux is afkomstig van drie verschillende terroirs, gelegen rondom het dorp Pouilly-Fumé. De mix van terroirs bestaat uit vuur- en kalksteen met klei, wat  de wijn het typische fumé karakter geeft, naast een plezierige elegantie. De wijngaarden worden omgeploegd en organisch bewerkt, tijdens de vinificatie worden er biodynamische methodes toegepast. De gemiddelde leeftijd van de wijnstokken is 30 jaar, wat zorgt voor een aangename lengte.  De wijn heeft een mooie frisse aanzet met tonen van citrus, zwarte bessenblad en een touch van silex. In de smaak is de wijn expressief, opwekkend, zuiver en hij heeft een fijne gedoseerde frisheid.
Lucien Muzard Bourgogne Pinot Noir: 
Nog geen 2 hectare staan ter beschikking voor deze gelimiteerde ‘instap’-Bourgogne. Een geassembleerde wijn van 50 jaar oude wijnstokken uit Santenay en van percelen gelegen in Maranges en de Hautes-Côtes. Half gevinifieerd op tank, half op houten vaten. Puur pinot noir met veel fris en vers ‘purper’ fruit, fijn en stijlvol met zachte tannines. Deze categorie loopt veelal niet over van de aangename wijnen voor een goede prijs, maar de broers Muzard hebben het belang van een voortreffelijke basiswijn goed ingeschat.

Klik hier voor de verzendopties naar alle landen in Europa.

Lees meer
€48,50 per stuk
  • Bij 10 stuks €45,95 per fles
Op voorraad

Relatiegeschenken