Relatiegeschenken

Kistje Frankrijk - Topwijnen uit Bourgogne & Rhône

Kistje Frankrijk - Topwijnen uit Bourgogne & Rhône
Licht
Krachtig

Voor als het écht speciaal mag zijn, een minerale Meursault en een elegante Châteauneuf-du-Pape. Buisson-Battault Les Criots komt van oude wijngaarden en de Châteauneuf van Charvin wordt in één adem vergeleken met de grootheden uit de streek.
Over de wijnen:
Buisson-Battault Meursault 'Les Criots':
De Lieu-dit Les Criots ligt in tegenstelling tot de premier cru percelen van Buisson aan de grens met Volnay (Santenots) Respectabele oude wijnstokken van bijna 60 jaar oud staan hier op een perceel van 0,4 hectare en deze krijgen dezelfde wijnbereiding als die van de premier cru's. De geur biedt tonen van witte bloemen en een vleugje krijt. Een complexe, bijna ziltige wijn.
Charvin Châteauneuf-du-Pape: 
Samen met die van het legendarische Rayas is de châteauneuf van Charvin de meest elegante uit de streek. Hij wordt daarom dan ook het meest geapprecieerd door rode bourgogne-liefhebbers. Misschien is het verstandig Charvin’s Châteauneuf-du-Pape in kernbegrippen te beschrijven. De beste grenache is de basis: grenache van oude ranken. De natuur die zijn gang gaat zonder dat er wordt ingegrepen. Alles gebeurt in de wijngaard. Geduld. Filosofische én sexy wijn tegelijk. Eén wijn, geen zogenaamde prestige cuvée’s. Dichtbij het karakter van de legendarische ‘Rayas’: rijk en fijn. Over de geur; die bestaat uit framboos, aardbei, kers, gerookte bacon, snoepbloemen en bloedsinaasappelsporen. Voortdurende verleider. Smaak: focus, definitie, precisie in zijde, bijna pinotachtig gepenseeld en een opvallende smaaklengte. Drinken afhankelijk van het oogstjaar: 12-20 jaar.

Klik hier voor de verzendopties naar alle landen in Europa.

Lees meer
€115,90 per stuk
  • Bij 10 stuks €109,95 per fles
Op voorraad

Relatiegeschenken