Contact
+31 20 6622455

Ma t/m vrij van 08:30 tot 18:00
Zaterdag 09:30 tot 17:30, zondag gesloten

Jordan The Outlier B.F. Sauvignon Blanc 2015

Sauvignon Blanc deels gerijpt op Frans eiken vaten, een vrij unieke wijn! In de smaak kenmerkt de wijn zich met tonen van rijpe vijgen, kruisbessen en tropische vruchten, aangevuld met zachte, rokerige, vanille nuances van het eikenhout.

  • Bij 12 stuks 7% korting
€13,95 Incl. btw
 In winkelwagen
Schrijf een review
Nog geen beoordeling

De wijngaarden liggen op een geologische uitschieter (Outlier), een formatie van quartz omgeven door 600 miljoen jaar oud graniet. Uiteraard tot op én onder de bodem uitgezocht door Gary Jordan. Quartz en graniet zijn uitstekend voor druivenstokken. Er zit weinig voedsel in en het gesteente is keihard. Hierdoor moeten de druivenranken diep graven naar voeding en zo nemen zij veel mineralen mee naar boven. Omdat de kwaliteit van de druiven hoog is, kan het sap gefermenteerd en deels (60%) gerijpt worden op Frans eiken vaten. In de vaten blijft de wijn op zijn eigen lie en wordt er regelmatig ‘batonage’ toegepast. Het resultaat is een vrij unieke wijn, die zich in de smaak kenmerkt met tonen van rijpe vijgen, kruisbessen en tropische vruchten, aangevuld met zachte, rokerige, vanille nuances van het eikenhout.

Kleur: Wit
Inhoud (ltr): 0,75
Druivenras(sen): Sauvignon Blanc
Bijzonderheden:
Beoordelingen:

Sauvignon Blanc (31)
 Toevoegen
Gebruik komma's om tags te scheiden.

Geen reviews gevonden...

Voor een goed werkende site maken wij gebruik van cookies. Uitsluitend voor eigen gebruik. Wijzigen kan hier: Manage cookies