Jordan

Nine Yards Chardonnay 2021

Nine Yards Chardonnay 2021
Licht
Krachtig

Gary Jordan had een aantal vaten met chardonnay die hij zó goed vond, dat hij hiervan een aparte wijn wilde maken. Hij besloot deze wijn apart te bottelen en eenmaal op fles was hij toch wel heel benieuwd naar de mening van anderen. Hij had destijds een afspraak met een aantal beroemde zakenmensen in het Krugerpark en dacht dat dit een perfect moment was zijn bijzondere chardonnay te laten proeven. Dus schonk hij de wijn (die zelfs nog geen naam had) in en enige euforie ging rond de tafel. Richard Branson was één van de gasten en zei over de wijn: “This is the whole Nine Yards.” En de wijn was geboren! Inmiddels zijn we al flink wat oogstjaren verder en is de wijn dé icoonwijn van Jordan.                                                                          

De druiven voor deze top-chardonnay van Jordan worden verbouwd op het oosten gerichte, koelere wijngaarden. De rendementen worden laag gehouden. Na het persen van de druiven wordt het sap op nieuw Frans eiken vergist, om vervolgens 12 maanden op de lie te rijpen. Regelmatig worden de vaten gedraaid om de wijn veelvuldig contact te laten maken met de lie, waardoor de wijn rijker en vetter in de smaak wordt. In de geur heeft de wijn tonen van butterscotch, kruidnagel, citroen en sinaasappelschil. Het subtiele mondgevoel is in evenwicht met de getoaste tonen van het eiken. In de afdronk proeven we aangename tonen van perzik en meloen. De Nine Yards is één van de beste chardonnay’s van Zuid-Afrika.                   

Het Britse wijnblad ‘Decanter’ heeft de Nine Yards zelfs uitgeroepen tot ‘s werelds beste chardonnay’ op de World Wine Awards!

Lees meer
€42,95 per stuk
  • Bij 12 stuks €39,95 per fles
Op voorraad
  • KleurWit
  • Inhoud (ltr)0,75
  • Druivenras(sen)Chardonnay
  • Bijzonderheden
  • BeoordelingenDoor ‘Decanter’ uitgeroepen tot ‘s werelds beste chardonnay’ op de World Wine Awards

Jordan