Contact
+31 20 6622455

Ma t/m vrij van 08:30 tot 18:00
Zaterdag 09:30 tot 17:30, zondag gesloten

Jordan Mellifera 2012

De wijn is weelderig maar delicaat, met een boeket van lentebloesem met frisse limoen en rijp abrikozenfruit en de voor riesling herkenbare verfijnde zuurgraad. Deze voegt elegantie en lengte toe aan de lange, rijke afdronk.

€16,95 Incl. btw
Niet op (vrije) voorraad.
Mocht u deze wijn willen bestellen, klik hier voor een voorraadcheck.
Wij lichten u zo spoedig mogelijk in.
Schrijf een review
Nog geen beoordeling
Beschikbaarheid: Vraag naar de levertijd

Jordan's dessertwijn Mellifera is vernoemd naar de Kaapse honingbij, apis mellifera capensis. Een twijfelachtige eer vanwege een ongelukkige aanvaring van Jordan's zoon met deze bijen. De wijn wordt gemaakt van 100% riesling die 25 jaar geleden is geplant aan de Stellenbosch kloof. Het microklimaat van het ravijn is relatief koel met maritieme invloeden van de False Bay en voor deze zoete wijn essentiele ochtendmist. 
Veel geduld is nodig om deze wijn te maken. Het neemt een hele dag in beslag om de ingedroogde druiven omzichtig te persen. Het sap wordt vergist op stalen tank met een speciaal geselecteerde giststam, die een hoge graad aan suikers kan verwerken. De wijn is weelderig maar delicaat, met een boeket van lentebloesem met frisse limoen en rijp abrikozenfruit en de voor riesling herkenbare verfijnde zuurgraad. Deze voegt elegantie en lengte toe aan de lange, rijke afdronk. Genieten als perfecte afsluiting van de maaltijd bij crème brûlée of een mooie kaasselectie.

Kleur: wit
Inhoud (ltr): 0,75
Druivenras(sen): riesling
Bijzonderheden:
Beoordelingen: Platter's Guide 4,5 ****

Riesling (67)
 Toevoegen
Gebruik komma's om tags te scheiden.

Geen reviews gevonden...

Voor een goed werkende site maken wij gebruik van cookies. Uitsluitend voor eigen gebruik. Wijzigen kan hier: Manage cookies