Contact
+31 20 6622455

Ma t/m vrij van 08:30 tot 18:00
Zaterdag 09:30 tot 17:30, zondag gesloten

Jordan Chenin Blanc Inspector Péringuey 2015

De op hout vergiste wijn blijft nog 8 maanden ‘sur lie’ rijpen op het vat en wordt daarna geblend met het andere deel. Het resultaat is een wijn met een frisse zuurgraad, aroma’s van citrus, peer, ananas en een vleugje honing.

  • Bij 12 stuks 8% korting
€11,95 Incl. btw
 In winkelwagen
Schrijf een review
Nog geen beoordeling

Deze zeer complete Chenin Blanc is een hommage aan Inspector Péringuey, de Franse inspecteur-generaal die in de 19e eeuw de strijd tegen de phylloxera-druifluis leidde in de Kaapregio. De meer dan 30 jaar oude cheninstokken staan aangeplant op een bodem van verweerd graniet met leem, op hellingen met een zuidelijke en oostelijke expositie. Deze zijn relatief koel doordat op het zuidelijk halfrond de noordzijde de zonzijde is en de zuidhellingen derhalve meer schaduw hebben. De druiven worden in de loop van februari geoogst. De vergisting vindt voor 50% plaats op Frans eikenhout en voor 50% op RVS. De op hout vergiste wijn blijft nog 8 maanden ‘sur lie’ rijpen op het vat en wordt daarna geblend met het andere deel. Het resultaat is een wijn met een frisse zuurgraad, aroma’s van citrus, peer, ananas en een vleugje honing en een fijne, romig-kruidige invloed van de houtlagering.

Kleur: Wit
Inhoud (ltr): 0,75
Druivenras(sen): Chenin Blanc
Bijzonderheden:
Beoordelingen:

Chenin Blanc (15)
 Toevoegen
Gebruik komma's om tags te scheiden.

Geen reviews gevonden...

Voor een goed werkende site maken wij gebruik van cookies. Uitsluitend voor eigen gebruik. Wijzigen kan hier: Manage cookies