Contact
+31 20 6622455

Ma t/m vrij van 08:30 tot 18:00
Zaterdag 09:30 tot 17:30, zondag gesloten

Gourt de Mautens Côtes-du-Rhône Blanc 2013

Deze zeldzame rijke, unieke en nauwelijks te omschrijven witte wijn behoort tot de top van Zuid-Franse wijnen zoals de allerbeste witte Châteauneuf-du-Pape. De levensduur is groot 10-15 jaar.

€44,95 Incl. btw
 In winkelwagen
Schrijf een review
Nog geen beoordeling

Sinds 2010 wordt de witte wijn van Bressy gemaakt als Côtes-du-Rhône Blanc. Bressy kan daardoor gebruik maken van een groot scala aan witte druivenrassen die vroeger in de Rhône aangeplant waren, maar nu nog slechts (gedeeltelijk) in Châteauneuf-du-Pape terug te vinden zijn: grenache blanc en gris, clairette, bourboulenc, picardin, roussane, viognier, marsanne, picpoul blanc en gris. Het rendement voor deze uitgebreide assemblage is net zo laag als voor de rode wijn, 10-15 hl/ha. De wijn ondergaat na de persing een natuurlijke vergisting en rijpt deels 10-18 maanden op demi-muids vaten en deels op stalen vaten. De wijn wordt ongefilterd gebotteld. De opbrengst is zo klein dat er nauwelijks flessen beschikbaar zijn.
Deze zeldzame rijke, unieke en nauwelijks te omschrijven witte wijn behoort tot de top van Zuid-Franse wijnen zoals de allerbeste witte Châteauneuf-du-Pape. Zijn levensduur is met 10 tot 15 jaar lang te noemen.

Kleur: wit
Inhoud (ltr): 0,75
Druivenras(sen): Grenache Blanc, Clairette Blanche, Bourboulenc, Picardin, Picpoul, Roussanne, Viognier and Marsanne.
Bijzonderheden: Biodynamisch
Beoordelingen:

Geen reviews gevonden...

Voor een goed werkende site maken wij gebruik van cookies. Uitsluitend voor eigen gebruik. Wijzigen kan hier: Manage cookies