Margaux

Giscours Margaux 3ième Grand Cru Classé 2016

Giscours Margaux 3ième Grand Cru Classé 2016
Licht
Krachtig

Diep granaat-paars gekleurd met  een ondoorzichtige kern. De Giscours 2016 geeft aroma's van donker bessenfruit, cassis, chocolade, aarde, peper met een vleugje bloemen. In de smaak toont hij zich nog erg jong en primair. Hij is medium tot stevig in zijn body, met sappig kersenfruit, fijne tannines en heeft een lange mineralige afdronk.

Robert Parker 93 punten 

Vanaf 1995 na een lastige periode leidde de Nederlandse ondernemer Eric Albada Jelgersma Giscours met zijn jonge, maar dynamische team met de zorgvuldige restauratie van de wijngaarden en de renovatie van de gebouwen terug naar de top waar de Grand Vin uit Margaux als Troisième Grand Cru Classé de 1855 thuishoort.
Château Giscours gelegen in de appellation Margaux, heeft een uitzonderlijke bodem met alle kwaliteiten om een zeer grote wijn te produceren. Drie magnifieke sedimenten in de vorm van lage bergruggen, die door rivier de Garonne werden afgezet, zijn een van de geheimen van de ideale omstandigheden voor een perfecte rijping van de druiven. Het  domein telt 400 hectare waarvan  80 hectare aan wijngaarden met  53% cabernet sauvignon, 42% merlot and kleine oppervlakten aan cabernet franc and petit verdot.

Lees meer
€129,00 per stuk
Op voorraad
  • KleurRood
  • Inhoud (ltr)0,75
  • Druivenras(sen)Cabernet Sauvignon, Merlot
  • Bijzonderheden
  • BeoordelingenRobert Parker 93 punten, Falstaff 94 punten, La Revue du Vin de France 17,5/20

Margaux