Génot-Boulanger

Corton-Charlemagne Grand Cru 2010

Corton-Charlemagne Grand Cru 2010
Licht
Krachtig

Het wijngaardperceel in de lieudit Le Charlemagne van Génot Boulanger is 0,29 hectare klein en de chardonnay is er grotendeels aangeplant in 1940. De wijngaard ligt  op het ideale zuidwesten. De legende van de eerste aanplant met chardonnay in plaats van pinot noir van deze grand cru gaat terug tot Keizer Karel de grote (Charlemagne) omdat witte wijn de keizer's baard niet kleurde (!) zoals rode wijn. De wijnstokken zijn geplant op zeer steile helling met een bodem van een kalkzandsteen. De ondiepe schrale grond bestaat uit brokkelige rotsen.
Na een handmatige oogst en persing van de gehele druiven wordt de most vergist met natuurlijke, inheemse gisten. De wijn rijpt zonder ingrijpen door batonnage op Franse eiken vaten, waarvan elk oogstjaar een vijfde deel wordt vernieuwd. Na 12 maanden rust de wijn nog 6 maanden op roestvrijstalen vaten voor de botteling.
   
De neus kondigt direct het grote volume aan van een grote stralende chardonnaywijn, met bovenal volle toetsen van geel fruit van nectarine en abrikoos en een mix aan zoete specerijen met een geweldig krachtig karakter. Het mondgevoel en de smaak zijn intens, geconcentreerd, met een sterk effect van materie. De retro-geur is rokerig en zorgt voor fruitige aroma's van witte perzik en kruiden zoals gember.

Lees meer
€139,00 per stuk
Op voorraad
  • KleurWit
  • Inhoud (ltr)0,75
  • Druivenras(sen)Chardonnay
  • BijzonderhedenBiologisch
  • Beoordelingen

Génot-Boulanger