Gayda

Villa Mon Rêve 2014

Villa Mon Rêve 2014
Licht
Krachtig

Villa Mon Rêve, Villa Mijn Droom. Zoals het verhaal vertelt: De eerste eigenaar van deze wijngaard bouwde er een klein huis voor zijn ernstig zieke vrouw in de natuurlijke omgeving van het dal in de hoop dat ze zou kunnen herstellen. Tot zijn vreugde genas zij inderdaad en doopten zij het huisje Villa Mon Rêve, een paradijsje waar dromen worden vervuld.. Eigenlijk staat dit bijzondere verhaal metafoor voor de wens van Gayda om - met hun grote passie voor de syrahdruif-op deze magische plek in Minervois La Liviniere een syrah-wijn te maken van het hoogste kaliber in hun zoektocht naar de puurste expressie van dit druivenras. Natuurlijk is het een biologische wijn, afkomstig van ideale kalkstenen heuvel waarop de wijngaard volmaakt is gericht op het koelere noord-oosten.
Allereerst werd een derde van de geoogste druiven in hele trossen vergist en de rest ongekneusd maar ontsteeld toegevoegd. De spontane vergisting werd gevolgd door een verblijf op 2000 liter vaten en 1600 liter betonnen eieren, zonder verdere ingrepen en dee botteling zonder filtering van de wijn.
Het levert een complexe mix van aroma's op van verse bosbessen, van gerookt vlees, peperachtige kruiden en een hint van espresso. De wijn toont een hechte structuur en volmaakte rijpheid. Krachtige, geconcentreerde en weelderige wijn met een gave balans en een prachtige lange afdronk. De wijncritici zijn het eens: een nieuwe grote wijn is geboren in de Minervois!

Lees meer
€54,95 per stuk
Niet op (vrije) voorraad, klik hier voor een voorraadcheck.
  • KleurRood
  • Inhoud (ltr)0,75
  • Druivenras(sen)Syrah
  • BijzonderhedenBiologisch
  • BeoordelingenRobert Parker 93 punten Jancis Robinson 16,5

Gayda