Contact
+31 20 6622455

Ma t/m vrij van 08:30 tot 18:00
Zaterdag 09:30 tot 17:30, zondag gesloten

Gayda Chemin de Moscou 2014

Zwartpaars van kleur, bijna ondoorzichtig, met een expressieve neus van zwart fruit, peper, kaneel, kruiden en viooltjes. Een verleidelijke smaak van bosvruchten, zeer open en uitnodigend, een mix van fruit, kruiden en minerale nuances.

  • Bij 12 stuks 8% korting
€24,95 Incl. btw
 In winkelwagen
Schrijf een review
Nog geen beoordeling

"Chemin de Moscou" is vernoemd naar hoe de wijngaarden rond het domein in het kadaster van het dorp Brugairolles zijn vernoemd. De weg die leidt naar deze wijngaarden heet "Chemin de Moscou". (Moskouse weg)
De dorpelingen geloven dat de naam afkomstig is van een plaats waar bijeenkomsten werden gehouden, onder een gelijknamige boom. Deze boom werd gebruikt als een navigatie-baken door pioniers van de Aeropostale vluchten van Toulouse op weg naar Spanje, Noord-Afrika en uiteindelijk Zuid-Amerika. Verhalen van deze vluchten zijn vereeuwigd door Saint Exupery in zijn boeken over zijn heldendaden. De boom, een enorme den, werd meer dan 20 jaar geleden getroffen door de bliksem en brandde tot de grond toe af.

Dit is de topwijn van Gayda! Druif voor druif geselecteerd van de beste percelen in Brugairolles, Minervois la Liviniere en vooral de percelen van de beste terroirs in de Roussillon.
De syrah gaat voorop, gevolgd door grenache en cinsault. Een deel syrah rijpt 21 maanden op nieuw eiken vaten. De grenache en cinsault een kortere periode op gebruikte vaten. De beste vaten worden uiteindelijk geselecteerd voor de assemblage, die nog voor 12 maanden meer op de eiken barriques verblijft.
Zwartpaars van kleur, bijna ondoorzichtig, met een expressieve neus van zwart fruit, peper, kaneel, kruiden en viooltjes. Een verleidelijke smaak van bosvruchten, zeer open en uitnodigend, een mix van fruit, kruiden en minerale nuances. Dit alles leidt naar een prachtige finale. De Chemin de Moscou behoort tot de grootste wijnen geproduceerd in de Languedoc-Roussillon.

Kleur: Rood
Inhoud (ltr): 0,75
Druivenras(sen): Syrah, Grenache, Cinsault
Bijzonderheden: Biologisch
Beoordelingen:

Geen reviews gevonden...

Voor een goed werkende site maken wij gebruik van cookies. Uitsluitend voor eigen gebruik. Wijzigen kan hier: Manage cookies