Contact
+31 20 6622455

Ma t/m vrij van 08:30 tot 18:00
Zaterdag 09:30 tot 17:30, zondag gesloten

Gaja-Piemonte Rossj Bass 2014

Een prachtige, frisse chardonnay met mooie tonen van citrusfruit, honing en bloemen. Absoluut geen Italiaanse kopie van een witte Bourgogne, deze wijn heeft een eigen gezicht en is mooi elegant.

€67,50 Incl. btw
 In winkelwagen
Schrijf een review
Nog geen beoordeling

Angelo Gaja was ervan overtuigd dat de Langhe niet alleen een prachtige bodem heeft voor het cultiveren van blauwe druivenrassen, maar ook chardonnay en sauvignon blanc zouden hier goed moeten gedijen. Zo startte hij in 1984 met het planten van chardonnay op een perceel (Rossj, genoemd naar zijn dochter Rossana) van vier hectare. Het heeft een arme, vulkanische bodem en ligt op 300 meter hoogte. De druiven van deze wijngaard worden gemengd met die van een tweede lager gelegen wijngaard (Bass). Na de handmatige pluk van de druiven vindt de gisting plaats in stalen vaten en de verdere rijping is in eiken barriques. Het resultaat is een prachtige, frisse chardonnay met mooie tonen van citrusfruit, honing en bloemen. Absoluut geen Italiaanse kopie van een witte Bourgogne, deze wijn heeft een eigen gezicht en is mooi elegant.
Ook kan hij rustig nog een paar jaartjes de kelder in.

Kleur: wit
Inhoud (ltr): 0,75
Druivenras(sen): Chardonnay
Bijzonderheden:
Beoordelingen: Stephan Tanzer 90 punten

Chardonnay (193)
 Toevoegen
Gebruik komma's om tags te scheiden.

Geen reviews gevonden...

Voor een goed werkende site maken wij gebruik van cookies. Uitsluitend voor eigen gebruik. Wijzigen kan hier: Manage cookies