Contact
+31 20 6622455

Ma t/m vrij van 08:30 tot 18:00
Zaterdag 09:30 tot 17:30, zondag gesloten

François Villard Côte Rotie Le Gallet Blanc 2009/11

Naast zijn Côte-Rôtie Brocarde wil Villard een wijn maken, die zich eerder toegankelijk toont. De Gallet Blanc is een soepelere, geconcentreerde syrah geworden met een hoge extractie aan bramen- en zwart kersenfruit, rokerig en peperig.

  • Bij 12 stuks 4% korting
€56,95 Incl. btw
 In winkelwagen
Schrijf een review
Nog geen beoordeling

De Gallet Blanc is een van de twee Côte-Rôtie wijnen van de hand van Villard. Gallet blanc betekent witte kiezel of kei in het Frans. De Gallet Blanc druiven komen van een zestal verspreid liggende percelen en door aankoop van perfecte syrahdruiven van quartzhoudende schistegrond uit Côte Rôtie. De wijn krijgt na de gisting een rijping van 18 maanden op eiken vaten, waarvan 50% nieuw. Naast zijn Côte-Rôtie Brocarde wil Villard een wijn maken, die zich eerder toegankelijk toont. De Gallet Blanc is een soepelere, geconcentreerde syrah geworden met een hoge extractie aan bramen- en zwart kersenfruit, rokerig en peperig met een spoor van olijven en een goede rijpe tannine structuur. Relatief jong te drinken op zijn volle fruit, maar de wijn zal zich absoluut een flink aantal jaren ontwikkelen tot 10-15 jaar vanaf het oogstjaar.

Kleur: Rood
Inhoud (ltr): 0,75
Druivenras(sen): Syrah
Bijzonderheden:
Beoordelingen: Jancis Robinson 17/20 punten Gault Millau 17/20

Shiraz / Syrah (101)
 Toevoegen
Gebruik komma's om tags te scheiden.

Geen reviews gevonden...

Voor een goed werkende site maken wij gebruik van cookies. Uitsluitend voor eigen gebruik. Wijzigen kan hier: Manage cookies