Contact
+31 20 6622455

Ma t/m vrij van 08:30 tot 18:00
Zaterdag 09:30 tot 17:30, zondag gesloten

François Chidaine Vouvray ‘Les Argiles’ 2015

De chenin blanc is de grote liefde van François Chidaine. Deze Loiredruif kan wijnen met een boeiende minerale terroirexpressie leveren en door zijn levendige zuurgraad met een spannende zoet-zuur-balans. Balans is het sleutelwoord voor deze wijn.

€26,95
€22,50 Incl. btw
 In winkelwagen
Schrijf een review
Nog geen beoordeling

De chenin blanc is de grote liefde van François Chidaine. Deze Loiredruif kan wijnen met een boeiende minerale terroirexpressie leveren en door zijn levendige zuurgraad met een spannende zoet-zuur-balans. Balans, dat is het sleutelwoord voor deze wijn. Milddroog, met tonen van honing, citrus, appel en peer in de neus; in de mond sappig en zuiver, met uitgebalanceerde zuren en fruit. Vergist en gerijpt op demi-muids van 600 liter. Krijgt met enige leeftijd steeds duidelijkere honingtonen en soms iets van pétrole. Drink deze Vouvray niet al te gekoeld, de wijn drukt zich het mooist uit op enkele graden onder kamertemperatuur.

Kleur: wit
Inhoud (ltr): 0,75
Druivenras(sen): Chenin
Bijzonderheden: Biodynamisch
Beoordelingen:

Biologisch (178)
Chenin Blanc (15)
 Toevoegen
Gebruik komma's om tags te scheiden.

Geen reviews gevonden...

Voor een goed werkende site maken wij gebruik van cookies. Uitsluitend voor eigen gebruik. Wijzigen kan hier: Manage cookies