Contact
+31 20 6622455

Ma t/m vrij van 08:30 tot 18:00
Zaterdag 09:30 tot 17:30, zondag gesloten

Fondrèche Persia Rouge 2012

Een volle geur van zwarte bessen, crème de cassis, kersen en ook hints van acacia bloesem, thijm en olijven. Een pure terroirwijn met pit in een fluwelen jasje. De wijn heeft bewezen makkelijk 8-10 jaar te kunnen rijpen.

  • Bij 12 stuks 7% korting
€19,95 Incl. btw
Niet op (vrije) voorraad.
Mocht u deze wijn willen bestellen, klik hier voor een voorraadcheck.
Wij lichten u zo spoedig mogelijk in.
Schrijf een review
Nog geen beoordeling
Beschikbaarheid: Vraag naar de levertijd

Zoals de syrah in de noordelijke Rhône regeert in de rode wijnen, is dat in de hitte van de Zuid-Rhône de grenache. Maar rond de koelere uitlopers van de zuidelijk gelegen Mont Ventoux blinkt de syrah wel uit! Dat bewijst Domaine de Fondrèche al jaren met de rode Persia als topwijn. De syrah en de 10% mourvèdre van de ruim 50 jaar oude stokken komen van de beste percelen van het oorspronkelijke terroir, een plateau van 28 hectare rondom de cave, met een klei-kalksteenbodem, waar de druivenranken inmiddels 53 jaar oud zijn. De wijn is gemaakt om een aantal jaren te kunnen rijpen en wordt gevinifieerd op een combinatie van barriques en grotere eiken vaten. Hij verblijft daarbij een jaar lang op zijn depot. Door het hoge aandeel syrah in de wijn heeft de wijn veel donker fruit, met een volle geur van zwarte bessen, crème de cassis, kersen en hints van acaciabloesem. De mourvèdre voegt zijn typische stevige structuur toe aan de wijn, samen met tonen van Provençaalse kruiden, grafiet en olijven. Een pure terroirwijn met pit in een fluwelen jasje.

Kleur: Rood
Inhoud (ltr): 0,75
Druivenras(sen): Syrah, Mourvèdre
Bijzonderheden: Biologisch
Beoordelingen: Wine Advocate (91-93) punten

Geen reviews gevonden...

Voor een goed werkende site maken wij gebruik van cookies. Uitsluitend voor eigen gebruik. Wijzigen kan hier: Manage cookies