Contact
+31 20 6622455

Ma t/m vrij van 08:30 tot 18:00
Zaterdag 09:30 tot 17:30, zondag gesloten

Exeo Letras Minúsculas 2013/14

Een moderne Rioja met heerlijk fruit en een opwekkende frisheid! Het explosieve fruit krijgt dankzij een klein vleugje hout ook een volwassen gezicht. Mooi gestructureerd, evenwichtig en complex met bijbehorende lengte.

  • Bij 12 stuks 12% korting
€12,50 Incl. btw
 In winkelwagen
Schrijf een review
Nog geen beoordeling

We kennen de Riojastreek vooral van zijn krachtige, op Amerikaans eikenhout gerijpte tempranillo’s. Bodegas Exeo is een project van de gebroeders Fernandez dat een vernieuwend en experimenteel karakter heeft. Beide wijnhuizen van de broers liggen in de Rioja Alavesa. Waar Tierra Labastida staat voor een traditionele benadering, wordt er bij Exeo gezocht naar een maximale verfijning van de wijn, zonder verlies aan typiciteit. De druiven -tempranillo, garnacha en graciano- komen van wijngaarden van gemiddeld 25 jaar oud. De op het zuidwesten gelegen wijngaarden met kalkrijke kleibodems leveren mooi rijp, gezond fruit dat met de hand wordt geplukt. De druiven ondergaan een koude inweking van twee dagen alvorens zachtjes geperst te worden. De fermentatie vindt plaats op grote Frans eikenhouten vaten van 600 liter. Daarna rijpt de wijn nog korte tijd verder op Franse en Amerikaanse barriques. Dit alles resulteert in een moderne rioja met heerlijk fruit en een opwekkende frisheid. Het explosieve fruit krijgt dankzij het vleugje hout ook een volwassen gezicht. De wijn is mooi gestructureerd, evenwichtig en complex en heeft een flinke lengte.

Kleur: Rood
Inhoud (ltr): 0,75
Druivenras(sen): Tempranillo, Garnacha, Graciano
Bijzonderheden:
Beoordelingen:

Graciano (4)
Grenache / Garnacha (76)
Tempranillo (22)
 Toevoegen
Gebruik komma's om tags te scheiden.

Geen reviews gevonden...

Voor een goed werkende site maken wij gebruik van cookies. Uitsluitend voor eigen gebruik. Wijzigen kan hier: Manage cookies