Deli

Morgenster Olijfolie Extra Virgin 500ml

Morgenster Olijfolie Extra Virgin 500ml
Licht
Krachtig

Deze olie is een assemblage van vier verschillende uit Italië geïmporteerde olijvensoorten, aangeplant in Somerset West op het oudste deel van Morgensters landgoed. De geweldige kwaliteit van de olie is het bewijs dat niets in het proces van bereiding aan toeval wordt overgelaten.
De olie is koud geperst - zonder verhitting van de olijven om de opbrengst 'kunstmatig' te vergroten - er zijn geen conserveringsmiddelen toegevoegd en het groene sap wordt ongefilterd bewaard op roestvrij stalen tank bij 14° Celsius. Zo blijft zijn smaak fris groenig en zijn structuur mooi mollig. De zuurgraad van 3% en het kenmerkende pepertje in de nasmaak van de olie zijn aanwijzingen dat deze olie behoort tot de betere van de wereld. In Italië werd dat nog eens extra benadrukt toen in L'Extravergine - het handboek voor, en algemeen beschouwd als de bijbel voor kwaliteitsolijfolie in de wereld - deze Morgenster benoemd werd tot beste Blend van de wereld.
Op het L'Orciolo d'Oro, de jaarlijkse in Pesaro (Italië) gehouden verkiezing van beste olijfolies ter wereld - viel Morgenster Extra Virgin Olive Oil voor de zevende achtereenvolgende keer in de prijzen.

Lees meer
€17,50 per stuk
Niet op (vrije) voorraad, klik hier voor een voorraadcheck.

Deli