Contact
+31 20 6622455

Ma t/m vrij van 08:30 tot 18:00
Zaterdag 09:30 tot 17:30, zondag gesloten

Chamonix Chardonnay 2014

Een chardonnay die richting de Bourgogne doet denken. Mooi rijk met tonen van tropisch fruit, grapefruit, haver, karamel en nootmuskaat. De smaak is rond en vrij krachtig tegelijk.

  • Bij 12 stuks 8% korting
€20,50 Incl. btw
 In winkelwagen
Schrijf een review
Nog geen beoordeling

Harold Hamersma schreef: “Is luxe witte bourgogne of elders gemaakt door iemand voor wie dat het grote voorbeeld is”. De vinificatie verloopt zo natuurlijk mogelijk en er vindt een spontane gisting plaats in Frans eiken vaten (50% nieuw). Daarna rijpt de wijn nog een jaar door op zijn eigen gistcellen, om meer complexiteit te krijgen. De geur doet al direct richting de Bourgogne denken. Mooi rijk met tonen van tropisch fruit, grapefruit, haver, karamel en nootmuskaat. De smaak is rond en vrij krachtig tegelijk. Hij heeft mooie zachte fruittonen en een perfecte integratie van de houtlagering. De afdronk is elegant en dankzij zijn mooie zuren gaat ook hier weer de vergelijking met de Bourgogne op. Kan jong gedronken worden, maar ontwikkelt zich zeker nog door de komende jaren.

Kleur: Wit
Inhoud (ltr): 0,75
Druivenras(sen): Chardonnay
Bijzonderheden:
Beoordelingen:

Biologisch (178)
Chardonnay (194)
 Toevoegen
Gebruik komma's om tags te scheiden.

Geen reviews gevonden...

Voor een goed werkende site maken wij gebruik van cookies. Uitsluitend voor eigen gebruik. Wijzigen kan hier: Manage cookies