Casas del Bosque

Pinot Noir Pequeñas Producciones 2011

Pinot Noir Pequeñas Producciones 2011
Licht
Krachtig
Pequeñas Producciones, letterlijk 'kleine producties', is het resultaat van een lang en zorgvuldig proces. De beste en mooiste wijnen maken in de Casablanca Valley van de meest succesvolle druivenrassen op het wijngoed Casas del Bosque: sauvignon blanc, pinot noir en syrah. Deze wijnen weerspiegelen het steeds beter begrijpen van het specifieke terroir, waarin de wijnbouw en vinificatie elk detail van deze druivenvariëteiten binnen het terroir laten spreken.

100% Pinot Noir uit de Casablanca Valley. De wijngaardblokken liggen aan de noordzijde van de heuvel. Bij aankomst in de wijnmakerij worden alle gave trossen geselecteerd, 80% hiervan worden ontsteeld en in kleine open tanks 7 dagen koud geweekt samen met de resterende 20% aan hele trossen. De vergisting vindt plaats met zowel geselecteerde gisten als inheemse gisten. Na de vergisting blijft de most op de schillen rusten. De wijn wordt vervolgens geperst en rijpt daarna op Franse eiken vaten (waarvan 70% nieuw) gedurende 14 maanden tot aan de botteling.
De pinot noir toont zich intens robijnrood van kleur en onthult een uitstekende zuiverheid van herkenbaar pinot fruit van rode kersen, zwarte bessen en boysenberry. In de mond tonen van bramen, donkere truffel en subtiele aardse tonen. Het eiken is goed geïntegreerd en geeft een hint van ceder. De tannines zijn fluweelzacht maar rijk en zorgen een uitstekende lengte en structuur. Casas del Bosque schuift hiermee aan bij de beste wijnen van het zuidelijk halfrond wat betreft pinot noir!
Lees meer
€29,95 per stuk
  • Bij 12 stuks 8% korting
Op voorraad
  • KleurRood
  • Inhoud (ltr)0,75
  • Druivenras(sen)Pinot Noir
  • Bijzonderheden
  • Beoordelingen

Casas del Bosque