Contact
+31 20 6622455

Ma t/m vrij van 08:30 tot 18:00
Zaterdag 09:30 tot 17:30, zondag gesloten

Cantine Menhir Primitivo Quota 29 2013

De wijn is donker zwartrood van kleur, dat eigen is aan dit druivenras. Krachtige aroma’s van zwarte bessen, rinse kersen en kruidige elementen. De fraîcheur, die de levendige aard van de wijn kenmerkt, is mooi behouden gebleven.

  • Bij 12 stuks 9% korting
€10,75 Incl. btw
 In winkelwagen
Schrijf een review
Nog geen beoordeling

De Quota 29 is voor 100% afkomstig van de primitivodruif. Het druivenras primitivo is in de streek bezig aan een enorme revival met het doel er wijnen van te maken waarin het ras soleert. De inspiratie komt van het grote succes van de zinfandel in Californië, zeker vanaf het moment dat met zekerheid gezegd kon worden dat dit oorspronkelijk dezelfde druif betreft. Aangenaam, fris en zonnig! Termen die passen bij deze diep robijnrode wijn met paarse reflecties. Echt ‘primitivo’ fruit van rijpe rinse kersen, bramen en een spoor munt voor extra fraîcheur. Het is een knap gemaakte wijn, waarin de op de loer liggende zwaarte en overconcentratie afdoende getemd zijn. Het hout is volledig opgenomen en de wijn is ondanks zijn diepe smaak helemaal niet zwaar. Drink hem bij geroosterd lamsvlees of ambachtelijke salami of coppa uit Puglia.

Kleur: Rood
Inhoud (ltr): 0,75
Druivenras(sen): Primitivo
Bijzonderheden:
Beoordelingen:

Primitivo (4)
 Toevoegen
Gebruik komma's om tags te scheiden.

Geen reviews gevonden...

Voor een goed werkende site maken wij gebruik van cookies. Uitsluitend voor eigen gebruik. Wijzigen kan hier: Manage cookies